پوششهای خوراکی
کوثر عقبایی؛ علی خنجری؛ افشین آخوندزاده بستی؛ محمدکاظم کوهی؛ نجمه مقیمی؛ نیما بابلانی مقدم؛ رضا تیموری فرد؛ دامون بریری
چکیده
افزایش سلامت و زمان نگهداری مواد غذایی از مهمترین دغدغههای صنایع غذایی است. برای بهبود این امر میتوان به استفاده از فیلم زیستتخریبپذیر روشی نوین در صنعت بسته بندی و ترکیب آن با تکنولوژیهایی همچون فناوری نانو و در کنار آنها بهکارگیری مواد گیاهی طبیعی با ویژگیهای ضد میکروبی اشاره کرد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر ضد میکروبی ...
بیشتر
افزایش سلامت و زمان نگهداری مواد غذایی از مهمترین دغدغههای صنایع غذایی است. برای بهبود این امر میتوان به استفاده از فیلم زیستتخریبپذیر روشی نوین در صنعت بسته بندی و ترکیب آن با تکنولوژیهایی همچون فناوری نانو و در کنار آنها بهکارگیری مواد گیاهی طبیعی با ویژگیهای ضد میکروبی اشاره کرد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر ضد میکروبی فیلمهای ژلاتین - نانوسلولز حاوی اسانس گاوزیره (0.9، 0.6، 0.3 و صفر درصد حجمی-حجمی)، اسانس کاکوتی کوهی (0.9، 0.6، 0.3 و صفر درصد حجمی-حجمی) و کتیرا (غلظت صفر و 1 درصد وزنی- حجمی)، تنها یا توام، است. به منظور اندازه گیری میزان فعالیت ضدباکتریایی این فیلمها، روش انتشار دیسک به کار گرفته شد. در زمینه اثر ضد میکروبی فیلمها مشخص گردید فیلم ژلاتین-نانوسلولز به تنهایی یا به همراه کتیرا یا به همراه 0.3 درصد اسانس کاکوتی کوهی بر هیچ یک از میکروارگانیسمهای مورد مطالعه اثری ندارد. همچنین بیشترین میزان هاله عدم رشد در موضوع فیلمهای ژلاتین حاوی 0.9 درصد اسانس کاکوتی کوهی و 0.9 درصد اسانس گاوزیره مرتبط با لیستریا مونوسیتوژنز به میزان 22.22 میلیمتر مشاهده گردید. بنابر یافتههای این مطالعه، فیلم ژلاتین-نانوسلولز حاوی اسانس کاکوتی کوهی، اسانس گاوزیره و کتیرا با توجه به ویژگیهای ضد میکروبی مطلوبشان میتوانند در مواد غذایی مصرف شوند.