بهینه سازی
بهینه سازی استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی و فنولی از جلبکLaurencia papillosa با روش مایکروویو

یاسمین فیاض؛ مسعود هنرور؛ نرگس مورکی

دوره 21، شماره 1 ، مرداد 1401، ، صفحه 57-74

https://doi.org/10.22092/fooder.2022.351679.1283

چکیده
  گیاهان آبزی یکی از منابع مهم ترکیبات زیست فعال با خاصیت آنتی اکسیدانی محسوب می‌شوند. در تحقیق حاضر به بهینه سازی استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی شامل کلروفیل a و b، کاروتنوئید و ترکیبات فنلی از جلبک Laurencia papillosa با روش مایکروویو پرداخته شده است که براساس متغیرهای مستقل شامل زمان استخراج، توان مایکروویو، نوع حلال و نسبت حلال به نمونه است. ...  بیشتر

فناوریهای پس از برداشت
تعیین شرایط مناسب نگهداری چغندرقند در سیلو و امکان استفاده از ترکیبات شیمیایی با هدف حفظ کیفیت اولیه چغندر

محمد عرفان بهرامی؛ مسعود هنرور؛ سمانه الهیان؛ اشکان رضایی

دوره 20، شماره 1 ، شهریور 1400، ، صفحه 95-108

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.128344.1247

چکیده
  با توجه به اهمیت اقتصادی حفظ ویژگی‌های مطلوب چغندرقند در سیلو، به‌کارگیری راهکارهای مناسب به منظور افزایش مدت زمان نگهداری این محصول پس از برداشت ضروری به نظر می‌رسد. پژوهش حاضر در دو مرحله مجزا به بررسی راهکارهای عملیاتی افزایش مدت زمان نگهداری چغندرقند در سیلو پرداخته است. در مرحله اول، اثر دماهای مختلف 4، 12 و 24 درجه سلسیوس و 15، ...  بیشتر

بهینه سازی
بررسی میزان راندمان استخراج موسیلاژ مان شکرتیغال نیش‌دار (Echinops pungens Trautv.) با استفاده از روش های مختلف استخراج

مریم خامه؛ مسعود هنرور؛ شکوه السادات حامدی

دوره 19، شماره 1 ، شهریور 1399، ، صفحه 65-78

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.126029.1216

چکیده
  از جمله مواد افزودنی که در صنعت غذا به‌طور وسیع برای بهبود کیفیت فراورده‌های غذایی استفاده می‌شوند، هیدروکلوئیدها هستند که نقش‌های متفاوتی در غذاها دارند، مانند غلیظ‌کنندگی، پایدارکنندگی، ژل‌دهندگی و اصلاح‌کنندگی بافت. اخیراً تقاضا برای هیدروکلوئیدها با خواص عملکردی ویژه افزایش یافته است، بنابراین یافتن منابع جدید صمغ با ...  بیشتر