تکنولوژی مواد غذایی
مقایسه ی سه روش میدان پالس الکتریکی، فراصوت و خیساندن در بررسی میزان ترکیبات فنلی، قدرت آنتی اکسیدانی و خصوصیات رنگی گیاه مفراح

رویا فنایی نقدعلیپور؛ وحید حکیم زاده؛ محمدعلی حصاری نژاد

دوره 23، شماره 2 ، آذر 1403، ، صفحه 1-14

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.365247.1384

چکیده
  در این تحقیق میدان پالس الکتریکی و فراصوت به عنوان روش‌های نوین در استخراج عصاره­ی‌ گیاه مفراح به ترتیب با شدت 3.5 و 7 کیلوولت و فرکانس 37 و 80 کیلوهرتز طی خیساندن  با سه حلال اتانول 96 درصد، اتانول 50 درصد و آب به کار گرفته شد میزان ترکیبات فنلی کل ، فعالیت آنتی­اکسیدانی و پارامترهای رنگی عصاره بررسی شدند. نتایج نشان داد که پیش تیمارهای ...  بیشتر

کارایی نانو ذرات اکسید تیتانیم در حذف بوی نامطلوب از فضای نگهداری گوجه‌فرنگی

فرزاد گودرزی

دوره 16، شماره 2 ، شهریور 1394، ، صفحه 83-92

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.101968

چکیده
  گوجه‌فرنگی محصولی زراعی و فرازگرا  با ظرفیت بالای تولید اتیلن و دیگر ترکیبات آلی فرار مانند اتانول و استالدئید است که حدود یک­سوم میزان تولیدی آن در فاصلۀ بین برداشت تا مصرف از بین می‌رود.  در این مطالعه از دو غلظت‌ 5/0 و 5 گرم در لیتر محلول نانو دی اکسید تیتانیوم برای ایجاد تأخیر در تولید بوی نامطلوب ناشی از تجمع اتانول و استالدئید ...  بیشتر