سایر موارد
فراتحلیل تأثیر عوامل موثر در ضایعات سیب‌زمینی طی انبارداری

فرزاد گودرزی؛ سید محسن سیدان

دوره 23، شماره 1 ، شهریور 1403، ، صفحه 49-64

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.366433.1398

چکیده
  ضایعات مواد غذایی، یکی از چالش‏های جدی امنیت غذایی کشور است. اولین گام برای کاهش تلفات محصولات کشاورزی، شناسایی عوامل موثر در بروز تلفات است. سهم عوامل مختلف در بروز تلفات سیب‌زمینی به عنوان یک محصول اساسی در تامین امنیت غذایی کشور در گزارش‌های موجود از پراکنش زیادی برخوردار است. در این تحقیق برای دستیابی به یک تصویر جامع از نقش ...  بیشتر

مدلسازی/ شبیه سازی
اندازه‌گیری و مدل‌سازی مقاومت دو رقم سیب‌زمینی به عبور جریان هوا

فرزاد گودرزی

دوره 20، شماره 1 ، شهریور 1400، ، صفحه 39-50

https://doi.org/10.22092/fooder.2021.128571.1248

چکیده
  میزان افت فشار استاتیک هوای در حال گذر از خلال توده محصولات کشاورزی یکی از داده‌های اساسی برای انتخاب دمنده مورد استفاده در سیستم‌های هوادهی یا خشک کردن آنها است. در این مطالعه با استفاده از یک دستگاه شبیه‌ساز که متشکل از بخش‌های کمپرسور هوا، دبی‌سنج جریان هوا، مخزن استوانه‌ای شکل و یک فشار سنجU  شکل بود، میزان افت فشار استاتیک ...  بیشتر

صنایع غذایی
تعیین خواص رئولوژیکی دو رقم سیب زمینی طی دوره انبارمانی در انبار فنی و غیرفنی

رویا فرهادی؛ امیرحسین افکاری سیاح؛ احمد موسی پور گرجی؛ بهاره جمشیدی

دوره 17، شماره 2 ، مهر 1397، ، صفحه 45-60

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.121934.1151

چکیده
  به‌منظور تأمین مستمر مواد خام برای مصارف خانگی و صنعتی، ذخیره سیب‌زمینی بسیار ضروری است. به دلیل تغییرات ساختاری (بافتی) و به دنبال آن تغییر در ویژگی‌های مکانیکی غده‌ها در دوره ذخیره‌سازی و تأثیر آن بر کیفیت محصول، اطلاع از ویژگی‌های مکانیکی غده‌های سیب‌زمینی در کنار عوامل دیگر، تلفات و در نتیجه زیان‌های اقتصادی را تا حدودی ...  بیشتر