نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده
بخش تحقیقات فنی مهندسی - مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
چکیده
میزان افت فشار استاتیک هوای در حال گذر از خلال توده محصولات کشاورزی یکی از دادههای اساسی برای انتخاب دمنده مورد استفاده در سیستمهای هوادهی یا خشک کردن آنها است. در این مطالعه با استفاده از یک دستگاه شبیهساز که متشکل از بخشهای کمپرسور هوا، دبیسنج جریان هوا، مخزن استوانهای شکل و یک فشار سنجU شکل بود، میزان افت فشار استاتیک هوا در تودههایی از دو رقم سیب زمینی آگریا و مارفونا اندازهگیری و در قالب مدل ریاضی Shedd ، روابط رگرسیونی آنها با سنجههای عمق توده، ابعاد غده، درصد ناخالصی و درصد رطوبت توده تعریف شد. بر این اساس با افزایش سرعت جریان هوا، میزان افت فشار استاتیک هوا افزایش مییابد.با افزایش هر 25 سانتیمتر به عمق توده محصولات سیبزمینی اگریا، مارفونا، افت فشار استاتیک به ترتیب 1.49 و 1.53 برابر میشود. با افزایش هر2 درصد خاک و دیگر ناخالصیهای همراه توده محصول، میزان افت فشار هوا در توده سیبزمینی اگریا و مارفونا به ترتیب 1.36 و 1.33 برابر میشود. در دبی یکسان جریان، تودههای سیبزمینی با محتوای رطوبت بالاتر، افت فشار استاتیک هوای کمتری را نشان میدهند. در شرایط یکسان، افت فشار هوا در توده سیبزمینی رقم آگریا 4 تا 6 درصد بیشتر از مارفونا است.
کلیدواژهها
موضوعات
عنوان مقاله [English]
Measurement and Modeling of Airflow Resistance in Two Potato Varieties Pile
چکیده [English]
The rate of static pressure drop of air passing through the mass of agricultural products is one of the basic data for selecting the fan used in aeration or dryer systems. In this study, the amount of static air pressure drop through the masses of Agria and Marfona cultivars was measured using a simulator device consisting of an air compressor, a rotameter, a cylindrical bin, and a U-shaped barometer and their regression relationship with some parameters such as depth of mass, moisture content and percentage of unwanted materials (soli &, etc.) were defined by using of Shedd’s model. According to these tests: As the air velocity increases from 0.085 to 0.53 (m/s), the static air pressure drop increases too. By each 25 cm increase in the depth of Agria and Morfona potatoe piles, the static pressure will be dropped by 1.49 and 1.53 times respectively. With each 2% increase of soil and other impurities in the potato pile, the rate of air pressure drop in the potato mass of Agria and Marfona increases 1.36 and 1.33, respectively. At similar airflow rates, potatoes with higher moisture content showed fewer static pressure drops. The airflow resistance of the Agria potato piles measured 4 to 6% more than the Marfona cultivar, at the same condition.
کلیدواژهها [English]
- Airflow
- Static pressure drop
- Potato
- Depth
- Moisture