نانوتکنولوژی
بررسی ویژگی‌های دینامیکی و فیزیکوشیمیایی نانو ذرات حاوی عصاره پروپولیس

منصوره سلیمانی فرد؛ جواد فیضی

دوره 22، شماره 2 ، دی 1402، ، صفحه 55-68

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.361745.1362

چکیده
  پروپولیس سرشار از ترکیبات بیواکتیو ازجمله ترکیبات آنتی‌اکسیدان و ضد میکروبی است، ازاین‌رو محافظت از این ترکیبات حساس با روش‌هایی با کارایی بالا مانند ریزپوشانی ضروری است. هدف از این پژوهش، استخراج عصاره پروپولیس، تهیه نانو ذرات حاوی عصاره و بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی آن است. در این پژوهش، عصارۀ پروپولیس با حلال‌های اتانول- ...  بیشتر

ایمنی مواد غذایی
بررسی مهاجرت بیسفنول آ دی گلایسیدیل اتر از لاک نانو اپوکسی و مقایسه آن در مشابه‌های غذایی

سمیرا صیامی عراقی؛ سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی؛ علی اکبر سیف کردی؛ رضا دین پناه

دوره 21، شماره 2 ، دی 1401، ، صفحه 63-74

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.356188.1314

چکیده
  رزین‌های اپوکسی بر پایه بیسفنول آ(BPA) کاربرد گسترده‌ای در مواد در تماس با مواد غذایی مانند پوشش‌های قوطی فلزی دارد. اثرات سوء بیسفنول آ برای مصرف کننده، صنعت بسته بندی مواد غذایی را به سمت ارتقاء ایمنی به طور مداوم سوق داده است. در این مطالعه ، پوشش اپوکسی تولید شده با نانوذرات به منظور شناسایی مهاجرت بیسفنول آ دی گلیسیدیل اتر (BADGE) ...  بیشتر