میکروبیولوژی مواد غذایی
مطالعه اثر ژل آلوئه‌ ورا، عصاره‌های برگ گیاه نیم و ریشه شیرین‌بیان در کنترل قارچ آسپرژیلوس نیجر در رطب مضافتی

ابوالفضل گلشن تفتی؛ مریم روزبه؛ سید ذبیح الله راوری

دوره 18، شماره 1 ، شهریور 1398، ، صفحه 131-142

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.122938.1165

چکیده
  در این پژوهش، اثر بازدارندگی عصاره‌های شیرین‌بیان و برگ گیاه نیم و ژل آلوئه‌ ورا بر رشد کپک آسپرژیلوس نیجر جدا شده از رطب مضافتی و نیز کنترل پوسیدگی در میوۀ مضافتی بررسی شده ­است. فرآورده‌های گیاهی در غلظت‌های مختلف (0.1، 0.5 و 1 درصد برای عصاره‌های شیرین‌بیان و برگ گیاه نیم و 0.25، 0.35 و 0.50 درصد برای ژل آلوئه ‌ورا) به‌طور جداگانه به ...  بیشتر