مدلسازی/ شبیه سازی
ساخت و مشخصه‌یابی نانوذرات ایزولۀ پروتئین شیر به روش الکترواسپری

سیامک رهبری؛ حمید توکلی پور؛ احمد کلباسی اشتری

دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 129-146

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.361340.1358

چکیده
  در این پژوهش، نانوذرات ایزولۀ پروتئین شیر (MPI) به روش الکترواسپری تولید شدند. به‌منظور بهینه‌سازی شرایط الکترواسپری نانوذرات MPI، غلظت محلول MPI (برحسب درصد وزنی)، ولتاژ فرایند (برحسب کیلوولت)، فاصلۀ حرکتی ذرات بین نوک سوزن و جمع‌کننده (برحسب سانتی‌متر) و سرعت جریان پمپ (برحسب میلی‌لیتر بر ساعت) در قالب طرح مرکب مرکزی (CCD) بررسی و به روش ...  بیشتر

مهندسی صنایع غذایی
شبیه‌سازی عددی با کامسول و مدل‌سازی با روش سطح پاسخ اثر فاکتورهای خشک‌کردن بر چروکیدگی سیب خشک شده

آزاده رنجبر ندامانی؛ جعفر هاشمی

دوره 21، شماره 2 ، دی 1401، ، صفحه 30-50

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.355666.1311

چکیده
  کنترل پارامترهای عملیات خشک‌کردن طی حذف آب از مواد غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مطالعه، از روش سطح پاسخ برای مطالعه اثر فاکتورهای مهم عملیات خشک‌کردن استفاده شد. ابتدا با کمک داده‌های تجربی مدل‌های تجربی مربوط به خشک‌کردن و چروکیدگی نمونه‌ها به دست آمدند. سپس تیمارهای بهینه‌سازی توسط نرم‌افزار دیزاین اکسپرت در ...  بیشتر