بسته بندی
بررسی تأثیر عصاره بوقناق بر ویژگی‌های فیزیکی-مکانیکی و ضد میکروبی فیلم‌های خوراکی نشاستۀ ساگو

منصوره سادات دانشزاده؛ حسین عباسپور؛ لیلا امجد؛ عبدالرضا محمدی نافچی

دوره 21، شماره 1 ، مرداد 1401، ، صفحه 139-150

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.354263.1302

چکیده
  در دهه‌های اخیر، تلاش‌ها برای یافتن راه حل‌های سبز پایدار و جایگزینی مواد بسته‌بندی مرسوم با منابع طبیعی افزایش یافته است. در تحقیق حاضر، تأثیر عصاره متانولی گیاه بوقناق (0، 1، 3 و 5 درصد) بر برخی از ویژگی‌های فیزیکی-مکانیکی و فعالیت ضد باکتریایی فیلم‌های نشاسته بررسی شد. نتایج بررسی­ها نشان داد افزایش غلظت عصاره باعث افزایش قابل ...  بیشتر

مهندسی صنایع غذایی
مطالعه تأثیر محتوای رطوبتی بر ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی دانه آفتابگردان آجیلی

لاله مهریار؛ مرتضی اسلامی؛ محسن اسمعیلی؛ هادی بهرامی

دوره 19، شماره 1 ، شهریور 1399، ، صفحه 17-34

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.122910.1163

چکیده
  مطالعه ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و مکانیکی دانه آفتابگردان به منظور طراحی تجهیزات کنترل، حمل‌ونقل، پردازش و ذخیره کردن آن ضروری است. در این مطالعه، ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و مکانیکی چهار توده دانه آفتابگردان آجیلی ارزیابی شده است. برخی از این ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و مکانیکی ارزیابی شده عبارت‌اند از: مقدار خاکستر کل، چربی، املاح ...  بیشتر