تکنولوژی مواد غذایی
ارزیابی تأثیر گاز ازن بر ویژگی‌های کیفی برنج (رقم فجر)

علیرضا قدس ولی؛ جلال محمدزاده

دوره 21، شماره 1 ، مرداد 1401، ، صفحه 119-138

https://doi.org/10.22092/fooder.2022.354542.1307

چکیده
  برنج (Oryza sativa L) پس از گندم دومین غله مهم در دنیا به حساب می‌آید. دانه برنج و فرآورده‌های به‌دست آمده از آن تقریباً 40 درصد غذای مورد نیاز نیمی از مردم جهان را تشکیل می‌دهند. به منظور جایگزینی روش‌های نوین و کم خطر در انبار کردن دانه‌ها‌ی غلات همراه با حفظ کیفیت آن، در این تحقیق اثر غلظت گاز ازن و مدت زمان ازن‌دهی روی برخی ویژگی‌های ...  بیشتر

بهداشت مواد غذایی
ارزیابی اثر گاز ازن بر ویژگی‌های کیفی و عمر انباری دانه جو

جلال محمدزاده؛ جواد زنگانه؛ علی رضا قدس ولی

دوره 20، شماره 1 ، شهریور 1400، ، صفحه 109-122

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.343263.1272

چکیده
  تولید جو مقام چهارم را در جهان دارد. مصرف جو با توجه به‌خواص مفید و مغذی آن، در اکثر کشورهای دنیا رو به افزایش است. در راستای جایگزینی روش‌های نوین و کم‌خطر برای افزایش عمرانباری غلات (به‌جای استفاده از سموم شیمیایی)، در این تحقیق تأثیر گاز ازن با دو متغیر غلظت ازن (25، 50 و 75 پی‌پی‌ام) در مدت زمان ازن‌دهی (3،1، 5 و 7 روز) در دانه جو (رقم ...  بیشتر