بهینه سازی
بررسی تاثیر کیتوزان به همراه صمغ دانه ریحان و اسانس گزنه بر ویژگیهای میکروبی، شیمیایی وحسی همبرگرتازه

رویا باقری؛ پیمان آریایی

دوره 21، شماره 1 ، مرداد 1401، ، صفحه 75-92

https://doi.org/10.22092/fooder.2022.357112.1322

چکیده
  در این مطالعه تأثیر خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی غلظت‌های مختلف کیتوزان/ صمغ ریحان و اسانس گزنه، بر ماندگاری و کیفیت همبرگر طی دوره نگهداری ۱۲ روزه در یخچال بررسی شد. بدین منظور غلظت‌های مختلف کیتوزان در دوزهای ۱، 1.5 و ۲ درصد، صمغ دانه ریحان در دوزهای 0.5، ۱ و 1.5 درصد و اسانس گزنه در دوزهای 0.5، ۱ و 1.5 درصد به صورت ترکیبی به همبرگر افزوده ...  بیشتر

ایمنی مواد غذایی
تأثیر جایگزینی نسبی فسفات با نشاسته اصلاح شده سیب‌زمینی در فرمولاسیون سوسیس کوکتل

زهرا ملک زاده؛ ابراهیم حسینی؛ هما بهمدی

دوره 21، شماره 1 ، مرداد 1401، ، صفحه 93-108

https://doi.org/10.22092/fooder.2022.354081.1299

چکیده
  فسفات‌ها در بسیاری از مواد غذایی فرایند­شده به عنوان پایدارکننده و امولسیفایر به کار می‌روند. از فسفات‌ها در بیش از 65 درصد فراورده‌های گوشتی استفاده می‌شود. با توجه به مخاطرات احتمالی مصرف فسفات‌ها برای سلامتی و نیز با توجه به­تمایل مصرف‌کنندگان به خرید فراورده‌های فاقد فسفات یا با فسفات کاهش‌یافته، در سال‌های اخیر مطالعات ...  بیشتر