مقاله پژوهشی صنایع غذایی
‌اثر دور آبیاری در سامانه آبیاری قطره ای نواری بر ویژگی های کیفی برنج رقم محلی عنبربو در خوزستان

مریم رواقی؛ لیلا بهبهانی؛ علی مختاران؛ کبری تجددی طلب؛ علیرضا قدس ولی؛ عاصفه لطیفی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 21 مرداد 1402

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.361561.1360

چکیده
  برنج یکی از مهم ترین محصولات تابستانی کشت شده در استان خوزستان است که در سال های اخیر و با توجه به محدودیت منابع آبی، کشت آن محدود شده است. آب مهم ترین عامل در تولید پایدار بیشتر محصولات کشاورزی است و تغییرات رطوبت خاک طی دوره رشد می‌تواند علاوه بر ایجاد تغییراتی در عملکرد محصول، منجر به بروز تغییراتی در ویژگی های فیزیکومکانیکی و کیفیت ...  بیشتر

مقاله پژوهشی شیمی مواد غذایی
بررسی امواج فراصوت در استخراج ترکیبات فنولیک و تاثیر باکتری‌های لاکتیکی در بهبود خواص بیولوژیک آب تمشک سیاه و جلوگیری از اکسیداسیون ماهی تیلاپیا

محمد مهدی کریمخانی؛ عبداله جمشیدی؛ محمود نصرالله زاده؛ محمد آرمین؛ طیبه زینلی؛ سید مهدی جعفری

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 22 خرداد 1403

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.362564.1367

چکیده
  در این مطالعه، هدف، بررسی تاثیر روش استخراج امواج فراصوت بر ترکیبات فنولیک وهمچنین بهبود خصوصیات آب تمشک سیاه (Rubus Dolichocarpus) با افزودن باکتری‌های لاکتوباسیلوس گازری و لاکتوباسیلوس کازئی است. ابتدا آب تمشک‌ها با استفاده از امواج فراصوت با فرکانس ثابت در توان‌های 225، 245 و 265 وات و زمان‌های متفاوت 30، 60 و 90 دقیقه در دماهای 25، 35، 45، 55 و 65 ...  بیشتر

مروری غذاهای فراسودمند
مروری بر حسگرهای زیستی بر پایه آنتوسیانین ها، بتالین ها و کورکومین ها در بسته بندی های هوشمند مواد غذایی

Bahareh Nowruzi

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 30 خرداد 1403

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.362829.1370

چکیده
  بسته بندی‌های هوشمند، با به کارگیری موادی که از طریق یک نشانگر داخلی یا خارجی با محیط بسته‌بندی پایش و تعامل دارند، اطلاعات وضعیت غذای بسته‌بندی شده را به مصرف‌کننده ارائه می‌دهند. استفاده از رنگ‌های مصنوعی به عنوان نشانگر‌های تازگی غذا در بسته‌بندی‌های مواد غذایی، نه تنها دارای ویژگی‌های سمی، سرطان‌زا و جهش‌زا هستند، بلکه ...  بیشتر

مقاله پژوهشی شیمی مواد غذایی
کاربرد مواد ضد سرما در ممانعت از تولید قندهای احیاءکننده طی تنش سرما و انبارداری سیب‌زمینی

سودابه عین افشار

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 30 خرداد 1403

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.364492.1381

چکیده
  این تحقیق با هدف جلوگیری از تولید قندهای احیاءکننده طی تنش سرما در سیب‌زمینی انجام شد. این پروژه با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار اجرا ‌شد. تیمارها عبارت بودند از: دو رقم سیب‌زمینی (آگریا و فونتین)، مواد ضدسرما (محلول‌پاشی کلسیم (5/1 لیتر در هکتار)، پتاسیم (5 کیلو در هکتار سولفات پتاسیم محلول در آب)، ترکیب ...  بیشتر

مقاله پژوهشی تکنولوژی مواد غذایی
تاثیر ژل زانتان بر ویژگی‌های رئولوژیکی خمیر آرد گندم و کیفیت نان قلاچ

منصوره سلیمانی فرد

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 30 خرداد 1403

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.361497.1359

چکیده
  در سال‌های اخیر، کاربرد مواد افزودنی بویژه هیدروکلوئیدها در صنعت فرآورده‌های نانوایی روند رو به گسترشی داشته است. از این جهت این تحقیق، به منظور بررسی تاثیر صمغ زانتان بر ویژگی‌های رئولوژیکی خمیر آرد گندم و خصوصیات فیزیکوشیمیایی (حجم، حجم ویژه، سفتی و نرمی بافت، افت پخت و فعالیت آبی) و حسی نان قلاچ، انجام شد. هیدروکلوئید زانتان ...  بیشتر

مقاله پژوهشی بسته بندی
بررسی تاثیر تیمار پوشش‌های خوراکی با عصاره روغن‌های خوراکی همراه با گاز ازن بر ویتامین های B2 و B3 و ترکیبات فنلی خرمای مضافتی در طول نگهداری در سرردخانه

فرشته سلاجقه؛ فریبا زینالی؛ محمد علیزاده خالد آبادی؛ ابوالفضل گلشن تفتی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1403

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.359773.1341

چکیده
  هدف از تحقیق حاضر حفظ خواص کمی و کیفی از جمله ویتامین‌ها و ترکیبات فنلی رطب مضافتی در طول نگهداری است. به همین منظور، آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل اول (A) شامل پوشش در 5 سطح ( گاز ازن،کیتوزان با عصاره روغنی آویشن + غلظت پی پی ام4000، کیتوزان + عصاره روغنی آویشن با غلظت 6000 پی پی ام، زئین با عصاره ...  بیشتر