مقاله پژوهشی فرمولاسیون
مقایسه تاثیر صمغ زدو با کربوکسی متیل سلولز و اینولین بر خواص کیفی، ویسکوزیته و حسی ماست منجمد میوه‌ای

شهین زمردی؛ سحر خیرخواه فقرا؛ لیلا روزبه؛ سارا جعفریان

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 08 تیر 1400

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.352523.1289

چکیده
  ﻣﺎﺳﺖ ﻣﻨﺠﻤﺪ ﻳﻚ ﻧﻮع دﺳﺮ لبنی اﺳﺖ ﻛﻪ ﺗﺮﻛﻴﺒـﻲ از ﻃﻌﻢ ﻣﺎﺳـﺖ و ﺑﺎﻓـﺖ ﺑـﺴﺘﻨﻲ را دارد. پایدار کننده‌ها در این محصول با ترکیب شدن با بخشی از آب موجود در فرآورده از تشکیل کریستالهای یخ جلوگیری می‌کنند. در این پژوهش تاثیر افزودن صمغ‌های زدو در دو سطح 3/0 و 4/0 درصد، کربوکسی متیل سلولز (CMC) در سطح 1/0 درصد و اینولین به مقدار 4 درصد، ...  بیشتر

مقاله پژوهشی مهندسی صنایع غذایی
بهبود پایداری و خواص ضد سرطانی نانو کیبوزومهای کورکومین پوشش داده شده با اودراژیت در برابر سلولهای سرطانی کولورکتالHT-29

مریم سالک نجات؛ زهرا امام جمعه؛ غلامرضا عسگری

مقالات آماده انتشار، اصلاح شده برای چاپ، انتشار آنلاین از تاریخ 11 مرداد 1401

https://doi.org/10.22092/fooder.2022.357636.1327

چکیده
  انو کیبوزومها مجموعهای از ذرات لیپیدی میباشند که میتوان در فرایند تهیه نانو داروها استفاده کرد. در این پژوهش ما به دنبال امکان سنجی تولید نانو کیبوزومهای کورکومین با پوشش رودهای و بررسی تاثیر کپسولاسیون بر پروفایل رهایش و همچنین سمیت سلولی آن در شرایط آزمایشگاهی هستیم. در این مطالعه، فعالیت آنتیاکسیدانی کورکومین محصور شده و پروفایل ...  بیشتر

مقاله پژوهشی نانوتکنولوژی
سنتز نانوذرات متخلخل سیلیکا از پوسته شلتوک برنج به روش تخریب حرارتی

فاطمه ارمی؛ سید مهدی جعفری؛ امان محمد ضیایی فر؛ محمد قربانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 09 خرداد 1402

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.356712.1319

چکیده
  برنج یکی از اقلام غذایی مهم است که پسماند کشاورزی حاصل از آن پوسته شلتوک برنج می باشد و بخش عمده‌ی خاکستر پوسته شلتوک برنج (87-98%) از سیلیکا تشکیل شده است و به کار بردن آن به عنوان ماده اولیه‌ی سنتز سیلیکا در مقایسه با روش‌های دیگر، باعث کاهش آلودگی محیط‌زیست و مصرف انرژی می‌شود. هم‌چنین، به علت داشتن هزینه پایین برای تولید سیلیکا، ...  بیشتر