مقاله پژوهشی
بسته بندی
داریوش خادمی شورمستی؛ فاطمه نورکامی؛ عبدالله عیلزاده کارسالاری؛ کسری مومنیان
چکیده
جهت بهبود خواص مکانیکی، فیزیکی و نیز بیولوژیکی فیلمهای زیستپلیمری، ساخت فیلمهای کامپوزیت با اختلاط پلیمرهای مختلف و پرکنندهها و افزودنیها مورد توجه قرار گرفته است. تحقیق حاضر با هدف بررسی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم مرکب فعال با 5 تیمار شامل فیلم دوجزیی پلیوینیلالکل/ کیتوزان، فیلم سهجزیی پلی-وینیل الکل/ ...
بیشتر
جهت بهبود خواص مکانیکی، فیزیکی و نیز بیولوژیکی فیلمهای زیستپلیمری، ساخت فیلمهای کامپوزیت با اختلاط پلیمرهای مختلف و پرکنندهها و افزودنیها مورد توجه قرار گرفته است. تحقیق حاضر با هدف بررسی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم مرکب فعال با 5 تیمار شامل فیلم دوجزیی پلیوینیلالکل/ کیتوزان، فیلم سهجزیی پلی-وینیل الکل/ کیتوزان/ مونتموریلونیت، فیلم سهجزیی همراه با عصارههای آویشن شیرازی (2 درصد) و سیر (2 درصد) بهتنهایی یا در ترکیب با یکدیگر در قالب یک طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. نتایج نشان داد افزودن نانو مونتموریلونیت به فیلم دوجزیی موجب ساخت فیلمهای مرکب سهجزیی با خصوصیات مکانیکی و فیزیکی بهتری شد. در عین حال ساخت فیلم مرکب سهجزیی فعال با افزودن عصارههای گیاهی بهخصوص هنگام استفاده توأم آنها در ترکیب فیلم علاوه بر خصوصیات مکانیکی و فیزیکی بهتر موجب تقویت خصوصیت ضدمیکروبی فیلم شد. فیلم مرکب سهجزیی فعال حاوی عصارههای آویشن شیرازی و سیر با دارا بودن بیشترین ضخامت (mm 18/0)، استحکام کششی، کرنش، حلالیت، ظرفیت جذب آب مطلوبی داشته که منجر به کمترین نفوذپذیری به بخار آب (gmm/m2 h Pa 65/3) و بیشترین قطر ناحیه مهار رشد علیه باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس (mm 33/23) و اشریشیا کلی (mm 46/18) شد. بنابراین این فیلم کامپوزیت سهجزیی فعال با دارا بودن ویژگیهای مطلوب فیزیکی، مکانیکی و ضدمیکروبی، قابلیت بکارگیری بهعنوان ماده بستهبندی زیستتخریبپذیر در صنایع غذایی را دارد.