نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 استادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی
2 محقق بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی
چکیده
انگور میوهای نافرازگرا است کهمیزان فعالیت فیزیولوژیک آن پایین است، اما در معرض کاهش شدید آب قرار دارد. انگور عمر انباری کوتاهی دارد و پس از دو تا سه روز، مشکلاتی مثل خشک شدن و قهوهای شدن ساقه، ریزش حبهها و حتی چروکیدگی و پلاسیده شدن حبهها و در برخی موارد آسیبهای میکروبی در آن بهوجود میآید. با توجه به افزایش تقاضا برای مصرف تازهخوری انگور، ارقام و نمونههای جدیدی که بتوانند از نظر خصوصیات کیفی با نمونههای موجود رقابت کند و عمر انباری بالاتری نیز داشته باشند، شدیداً مورد توجه هستند. پس از وارد کردن 8 رقم انگور اهدایی ترکمنستان، این ارقام به مدت 6 سال در باغ به حالت قرنطینه نگهداری و سپس در ایستگاه طرق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی کشت گردید. کیفیّت و قابلیّت انبارداری این نمونهها در این پروژه مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت ارقام ترکمن با ارقام داخلی مقایسه شدند. بر همین اساس این هشت رقم در کنار ارقام داخلی (کج انگور، کلاهداری و رزقی) کشت شدند و پس از برداشت محصول، بستهبندی و نگهداری در سردخانه، خصوصیات کیفی و کمّی و عمر انبارداری این نمونهها بررسی و مقایسه شد. نتایج نشان داد که ارقام ترکمن خصوصیات کیفی و کمّی مناسب و از همه مهمتر عمر انباری بالایی دارند و میتوانند به عنوان ارقام جدید معرفی و استفاده شوند.
عنوان مقاله [English]
Quality and Shelf Life of Torkaman Grape Cultivars and Local Cultivars
چکیده [English]
*Corresponding Author: Assistant Professor, Agricultural Engineering Research Department, Agricultural and Natural Resources Research Center, Khorasane Razavi, P. O. Box: 91735-488, Mashhad, Iran. Email: shivasheikholeslami@yahoo.com
Received: 2 January 2012, Accepted: 26 January 2013
The table grape (Vitis viniferal) is a non-climacteric fruit with a relatively low rate of physiological activity and is subject to serious water loss after harvest that can result in dry brown stems, shattered grapes, and wilted and shriveled grapes. Grapes can be stored for a short time, but increasing living standards have increased the demand for fresh grapes in Iran. The possible introduction of new grape varieties of good quality with long shelf lives has been a focus of attention. The present study compared the performance of 8 Torkaman cultivars and 3 local cultivars (Koladary, Kajangor, Rezghy). The result showed that the Torkaman cultivars had good quality and quantity characteristics and, most importantly, longer shelf lives and are recommended as potential varieties for cultivation.
کلیدواژهها [English]
- quality
- Shelf life
- Torkaman grapes
agro-ecological zones of Bangladesh. J. Expt. Biosci. 2(2): 89-96.