مقاله پژوهشی
بررسی کیفیت و عمر انباری ارقام انگور ترکمن و مقایسه آن با رقم‌های محلی

زهرا شیخ الاسلامی؛ علی مختاریان

دوره 14، شماره 4 ، اسفند 1392، صفحه 1-12

https://doi.org/10.22092/jaer.2014.100246

چکیده
  انگور میوه­ای نافرازگرا است کهمیزان فعالیت فیزیولوژیک آن پایین است، اما در معرض کاهش شدید آب قرار دارد.  انگور عمر انباری کوتاهی دارد و پس از دو تا سه روز، مشکلاتی مثل خشک شدن و قهوه‌ای شدن ساقه، ریزش حبه‌ها و حتی چروکیدگی و پلاسیده شدن حبه‌ها و در برخی موارد آسیب‌های میکروبی در آن به‌وجود می‌آید.  با توجه به افزایش تقاضا ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
ارزیابی اثر فراصوت و دما بر ویژگی‌های کریستالی و میکروسکوپی گرانول‌های نشاستۀ برنج معلق در آب به روش سطح پاسخ (RSM )

رضا فرهمندفر؛ سیدعلی مرتضوی؛ رسول کدخدایی؛ فریده طباطبایی یزدی؛ آرش کوچکی؛ مریم حسینی

دوره 14، شماره 4 ، اسفند 1392، صفحه 13-24

https://doi.org/10.22092/jaer.2014.100247

چکیده
  نشاسته منبع اصلی انرژی در رژیم انسان است.  اصلاحات فیزیکی، شیمیایی و آنزیمی می­تواند باعث تغییراتی گردد که در نشاسته­های طبیعی تجاری موجود، قابل دسترس یا قابل کنترل نیست لذا در این تحقیق از فراصوت برای بررسی اثرروش­های فیزیکی بر خصوصیات کریستالی و خمیری نشاستۀ برنج استفاده شد.  در این تحقیق، به دیسپرسیون نشاستۀ برنج (8 درصد) ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
خواص حرارتی، نفوذپذیری نسبت به بخار آب و مورفولوژی بیونانوکامپوزیت‌های پلی لاکتیک اسید (PLA)

سعید داداشی؛ سید محمد موسوی؛ زهرا امام جمعه؛ عبدالرسول ارومیه ای

دوره 14، شماره 4 ، اسفند 1392، صفحه 25-40

https://doi.org/10.22092/jaer.2014.100248

چکیده
  هدف مطالعه حاضر توسعه نانوکامپوزیت‌های جدید بهبود یافته بر پایه بیوپلیمر پلی­لاکتیک­اسید (PLA) است.  برای رسیدن به این هدف، نانو کامپوزیت‌های PLAبا استفاده از نانوذرات رسی و سلولزی در سطوح مختلف با روش کستینگ تهیه شدند و خواص حرارتی، نفوذپذیری نسبت به بخار آب (WVP) و ساختار آن­ها ارزیابی شد.  نتایج آزمون حرارتی (DSC) نشان می‌دهد ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی موازنه آب خاک، تاریخ کاشت و عملکرد گندم با استفاده از مدل AquaCrop در شرایط دیم و آبیاری محدود

علیرضا توکلی؛ عبدالمجید لیاقت؛ امین علیزاده

دوره 14، شماره 4 ، اسفند 1392، صفحه 41-56

https://doi.org/10.22092/jaer.2014.100249

چکیده
  مدل­های شبیه­سازی، به دلیل ارائه تأثیرات کمّی آب بر عملکرد محصول، ابزاری ارزشمند برای بهبود مدیریت مصرف آب در مزرعه و فزونی بهره‌‌وری آب هستند.  مدل AquaCrop که سازمان خوار بار و کشاورزی جهان (فائو) آن را توسعه داده است، قابلیت بررسی روند تولید را تحت گزاره‌‌های مختلف دارد.  در این تحقیق به­منظور ارزیابی کارایی نرم‌‌افزار ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
ویژگی های هیدرولیکی کپسول های سفالی سامانه آبیاری زیرسطحی در سه بافت خاک

قاسم زارعی؛ سیدعلی شهپری

دوره 14، شماره 4 ، اسفند 1392، صفحه 57-72

https://doi.org/10.22092/jaer.2014.100250

چکیده
  با توجه به ابعاد جهانی کم­آبی، به­ویژه در مناطق خشک و نیمه­خشک جهان، کمیتۀ بین‌المللی آبیاری و زهکشی (ICID) در هشتمین کنگرۀ بین‌المللی آبیاری میکرو سال 2011 در ایران، توسعۀ روش‌های آبیاری میکرو زیرسطحی را به­عنوان جهت‌گیری جهانی،توصیه کرده است.  در سال­های اخیر به­دلیل وجود خشکی و بروز خشکسالی­های متعدد در کشور، روش ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
مقایسه سه نوع کمباین متداول برنج در منطقه مازندران

محمود صفری؛ محمدرضا علیزاده؛ کریم گرامی

دوره 14، شماره 4 ، اسفند 1392، صفحه 73-86

https://doi.org/10.22092/jaer.2014.100252

چکیده
  در کشورهای توسعه یافته،کمباین‌های برداشت برنج با عرض کارهای مختلف در دو نوع خوشه تغذیه و بوته تغذیه در دسترس هستند.  در سال‌های اخیر هر دو نوع کمباین برنج از کشورهای آسیای شرقی از جمله چین، ژاپن و کره جنوبی وارد کشور شده ولی عملکرد آن­ها از نظر فنی و اقتصادی بررسی یا ارزیابی نشده است.  این تحقیق، به منظور رسیدن به هدف فوق و انتخاب ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
مطالعه جریان در تبخیرکننده صفحه‌ای تغذیه پیشرو با استفاده از مدل‌سازی دینامیک سیال

امیدرضا روستاپور؛ حمیدرضا گازر؛ حسن صفی یاری

دوره 14، شماره 4 ، اسفند 1392، صفحه 87-104

https://doi.org/10.22092/jaer.2014.100251

چکیده
  تغلیظ موجب کاهش درصد آب موجود در مواد غذایی مایع و افزایش عمر مفید آن‌ها می‌شود. تغلیظ به روش‌های مختلف به کمک تبخیرکننده‌ها انجام می‌شود. برای کنترل فرایند تبخیر، مطالعه و شبیه‌سازی رفتار دینامیکی تبخیرکننده­ها، قبل از طراحی و ساخت آن­ها، ضروری است.  در این تحقیق فرایند تغلیظ آب انار از 18 به 50 درصد، به‌صورت یک مدل دو فاز ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
ساخت و ارزیابی دستگاه گردوشکن تک پوسته‌ای خمره‌ای

حجت حجازی پور؛ رحیم ابراهیمی؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی

دوره 14، شماره 4 ، اسفند 1392، صفحه 105-116

https://doi.org/10.22092/jaer.2014.100253

چکیده
  گردو یکی از محصولات مهم خشکباری دنیاست و سطح زیر کشت آن هر ساله رو به فزونی است.  بر اساس آمار سازمان خواروبار و کشاورزی جهان (FAO)، میزان صادرات این محصول در سال 2008 حدود 17/1 میلیارد دلار بوده است.  ایران منشا تولید گردو و سومین کشور تولیدکننده این محصول در دنیاست.  توجه به مراحل مختلف از تولید تا مصرف گردو بسیار با اهمیت است.  از ...  بیشتر