نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 مربی آموزشی دانشگاه شهید باهنر کرمان
2 مربی پژوهشی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کرج
3 استاد دانشگاه تهران
4 دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
در این پژوهش اثر گرمادرمانی (3روز در دمای36 درجه سلسیوس)، قارچکش بیفنیل (غوطه وری در محلول 4 درصد بیفنیل به مدت 2 دقیقه)، پوشش پلیاتیلن، و ترکیب این تیمارها بر کیفیت و عمر انباری میوه نارنگی رقم کینو منطقه جیرفت بررسی شد. نمونهها در دو محیط (انبار ساده و سردخانه) مدت 3 ماه نگهداری شدند. میزان کل مواد جامد انحلالپذیر در آب میوه (TSS)، اسید قابل تیتر کردن(TA) و نسبت TSS/TA، سفتی بافت، رنگ گوشت میوه در تمام تیمارها 60 و 90 روز بلافاصله پس از خارج کردن میوه از سردخانه و انبار ساده اندازهگیری شدند.
نتایج نشان میدهد که در انبار ساده پس از 60 روز نگهداری میوه، بهترین تیمار عبارت است از قارچکش و پوشش پلیاتیلن و بیشترین نسبت TSS/TAمربوط به پوشش پلیاتیلن نگهداری شده در سردخانه به مدت 90 روز است. بالاترین کیفیت رنگ مربوط به گرمادرمانی توام با پوشش پلیاتیلن نگهداری شده در سردخانه به مدت زمان 60 روز میباشد. انبارداری سرد به طور چشمگیری نسبت به نوع ساده آن و دوره 60 روز نسبت به 90 روز با گرمادرمانی و پوشش پلیاتیلن نسبت به سایر تیمارها در سفتی بافت میوه مؤثر بوده است. بنابراین، با توجه به نتایج مذکور برای انبار ساده مصرف قارچکش توأم با پوشش پلیاتیلن و برای انبار سرد گرمادرمانی توام با پوشش پلیاتیلن را میتوان برای نگهداری نارنگی رقم کینو توصیه کرد.
عنوان مقاله [English]
Effects of Fungicide, Curing, Shrink Wrapping, Temperature and Shelf Life on Tangerines
چکیده [English]
This study estimated the effects of thermal treatment (3 days at 36°C) and the fungicide biphenyl (immersion in 4% biphenyl for 2 min) on shrink wrapping, quality and shelf life of tangerines in Jiroft. The testing was done in two locations (a warehouse and refrigerated storage) over three months. The rate of solid material in the juice (TSS(, acid (TSS/Ta), hardening of tissue, color and freshness of fruit in all treatments were measured after 60 and 90 days and after the fruit was removed from the warehouse. Results show that 60 days of storage in the warehouse using fungicide and shrink wrapping was the best treatment. The best result for TSS/Ta was 90 days of refrigeration with the polyethylene cover. The best fruit color was produced with refrigeration for 60 days using shrink wrapping. The best results for tissue hardening and freshness of fruits was achieved with refrigeration for 60 days of treatment using shrink wrapping.
کلیدواژهها [English]
- Curing
- Fungicide
- Shrink Wrap
- Tangerine