نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی دانشکده پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
2 کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
چکیده
برای کاهش تلفات و حفظ کیفیت محصولات کشاورزی در هنگام برداشت و پس از برداشت و به منظور طراحی و بهینهسازی ماشینهای پس از برداشت نیاز به اطلاعات کافی از خواص فیزیکی و مکانیکی آنها است. در این تحقیق برخی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی میوة شلیل رقم ایندیپندنس (Independence) ناحیة تاکستان در استان قزوین بررسی شد. مقادیر قطر بزرگ، قطر متوسط، قطر کوچک، جرم، حجم، وزن مخصوص، قطر میانگین هندسی، مساحت سطح و ضریب کرویت به ترتیب برابر با 61 میلیمتر، 59 میلیمتر، 57 میلیمتر، 74/97 گرم، 17/123 سانتیمتر مکعب، 99/0 گرم بر نیوتن و10/59 میلیمتر، 30/102 سانتیمتر مربع، و 97 درصد بهدست آمد. از لحاظ ویژگیهای شیمیایی، شلیل رقم ایندیپندنس ترش مزه است و اسیدیته و قند آن برابر با 11 درصد براورده شده است. نتایج مطالعةضریباصطکاک این میوهرویبرخیموادمانند چوبچندلایه،ورقگالوانیزهوآلومینیم نشاندادکه اینضریباز321/0(رویسطحآلومینیم)تا 389/0 (رویسطح چوبچندلایه)متغیراست. علاوهبرآننیرویشکست،تغییرشکل،انرژیشکست،وچغرمگی درنقطةشکستبرایمیوه شلیل بهترتیببرابربا9/58 نیوتن،10 میلیمتر،3/0 ژولو 34/1 کیلوژول بر مترمکعب تعیینشد.
عنوان مقاله [English]
Assessment of Physical, Chemical and Mechanical Properties of Nectarines
چکیده [English]
It is essential obtain adequate data on the physical and mechanical properties of a crop to reduce crop loss
and maintain the quality of crops at and after harvest and to design and optimize machines for post-harvest
processing. In this investigation, the physical and mechanical properties of nectarines (var. Independence)
from the Takestan region of Qazvin province were studied. The largest diameter (61 mm); mean diameter
(59 mm); smallest diameter (57 mm); mass (97.74 g); volume (1123.17 cm); density (0.99 g/N); geometric
mean diameter (59.10 mm); surface area (102/30 cm2); and sphericity coefficient (97%). The chemical
properties showed acidity for Independence nectarines to be 1.3% and sugar to be 11%, making it tart. The
coefficient of friction for multi-layer materials (wood, aluminum, galvanized sheet metal) showed a static
friction coefficient varying from 0.321 for an aluminum surface to 0.389 for a wood surface layer. In
addition, the break force was 58.9 N, deformation was 10 mm, and fracture energy at break point 0.3 J and
1.34 kJm-3.
کلیدواژهها [English]
- nectarine
- physical properties
- Pressure Test
- Static Friction Coefficient