نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشجوی کارشناسی ارشد
2 دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
3 دانشیار گروه مهندسی و فناوری دانشکده پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
دانة پسته پس از انبارداری در حین حمل و نقل تحت تأثیر نیروهای مختلفی قرار میگیرد و صدمات مکانیکی مختلفی از جمله شکستگی، ترک خوردگی، و خراشیدگی در مغز آنها به وجود میآید. خصوصیات مکانیکی مغز پسته در شدت صدمات وارده به آن مؤثرند و این خصوصیات خود تابع شرایط نگهداری پسته در انبار خواهد بود. در این پژوهش، اثر چهار دمای 25، 5، 5- و 15- درجة سانتیگراد بر خصوصیات مکانیکی مغز پسته بررسی شد. در آزمایشهای انجام شده برای هر دما، دانةهای پسته در کیسههای پلاستیکی به مدت سه ماه در انبار نگهداری شد و سپس تحت آزمونهای ماندگاری، ضربه، فشار، و خردشدگی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل نتایج نشان دادند که دماهای زیر صفر درجة سانتیگراد باعث حفظ پوستة سطحی مغز پسته میشوند و از صدمات ماندگاری آن میکاهند، ولی این دماها باعث ترد شدن مغز گشته و شکنندگی آن را افزایش میدهند. در آزمایشهای فشار، مدول الاستیسیته برای تیمارهای ذکر شده به ترتیب 17/64، 11/63، 70/37 و 56/26 مگا پاسکال به دست آمد و توان لازم برای ایجاد تسلیم بیولوژیکی با افزایش دمای نگهداری افزایش یافت. آزمون خردشدگی تفاوت چندانی بین توزیع پراکندگی ذرات خرد شده روی الکهای مختلف نشان نداد.
عنوان مقاله [English]
Effect of Storage Temperature on Mechanical Properties of Pistachio Kernels
چکیده [English]
After harvesting, pistachio nuts are generally kept in storage before being exported. During handling, the
nuts are exposed to external forces that cause mechanical damage to them. The increase of the mechanical
damage is a function of storage conditions, especially temperature. This research investigated the effect of
storage temperature (25, 5, -5, -15°C), on the mechanical properties of pistachio kernels. The kernels were
kept at the four storage temperatures for three months. Durability, impact, compression and comminution
tests were then performed on the kernels. The statistical analysis of the data indicated that the negative
temperatures had lower durability damage, but caused the kernels to become brittle, which increased
impact damage. In the compression test, the modulus of elasticity of the kernels at 25, 5, -5, -15°C were
64.17, 63.11, 37.70 and 26.56 MPa, respectively. This also indicated that the power required to cause
biological yield in the kernels increased as storage temperature increased. The comminution test showed
little difference in the distribution of broken kernels on different sieves.
کلیدواژهها [English]
- MECHANICAL PROPERTIES
- Mechanical Tests
- Pistachio Kernels
- storage temperature