نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 استادیار بخش فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی
2 استاد دانشکده مهندسی فناوری و کشاورزی دانشگاه تهران
چکیده
در این تحقیق تأثیر میزان رطوبت بر خواص فیزیکی مغز دو رقم بادام (کاغذی و نیمه سنگی) در پنج سطح رطوبتی (5، 10، 15، 20، و 25 درصد) بر پایه وزن خشک و هر یک با پنج تکرار با استفاده از آزمون فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی بررسی شد. نتایج نشان میدهد که با افزایش میزان رطوبت از 5 به 25 درصد بر پایه وزن خشک، چگالی حقیقی در رقم کاغذی از 12/851 به 94/1138 کیلوگرم بر متر مکعب، خلل و فرج از 69/35 به 45/54 درصد، سرعت حد از 81/4 به 18/6 متر بر ثانیه، ضریب اصطکاک استاتیکی از 471/0 به 591/0 روی سطحی از جنس پلکسی گلاس و از 417/0 به 552/0 روی سطحی از جنس آهن گالوانیزه، مساحت سطح تصویر شده از 45/1 به 67/1 مترمربع، زاویة قرارگیری از 26/18 به 59/27 درجه افزایش مییابد. برای رقم نیمه سنگی، مقادیر مشابه به ترتیب به این شرح است: از 18/897 به 84/1123کیلوگرم بر متر مکعب، از 09/32 به 22/47 درصد، از35/5 به 53/6 متر بر ثانیه، از 368/0 به 458/0 و از 356/0 به 447/0 ، از 36/1 به 53/1 مترمربع، و از 33/16 به 45/22 درجه. نتایج همچنین نشان میدهد که چگالی ظاهری با افزایش میزان رطوبت از 5 به 25 درصد بر پایة وزن خشک کاهش مییابد؛ مقدار کاهش چگالی ظاهری، در رقم کاغذی از 26/547 به 76/518 و در رقم نیمه سنگی از 609 به 94/592 کیلوگرم بر متر مکعب است.
عنوان مقاله [English]
Effect of Moisture on the Physical Properties of Almond Kernels
چکیده [English]
This research was conducted with two varieties of almond kernel (thin shell and semi stone shell) for five
moisture levels (5%, 10%, 15%, 20%, 25% d.b.) with five replications using completely randomized base
factorial design. The results showed increases with increasing moisture content from 5% to 25% for the
thin shell almond for the following variables: true density (851.12 to 1138.94 Kg/m3); porosity (35.69 to
54.45%), terminal velocity (4.81 to 6.18 m/s); static friction coefficient on Plexiglas (0.471 to 0.591); static
friction coefficient on galvanized iron (0.417 to 0.552); projected area (1.45 to 1.67 m2); repose angle
(18.26° to 27.59°). Corresponding values for the semi stone shell almond were: true density (897.18 to
1123.84 Kg/ m3); porosity (32.09 to 47.22%); terminal velocity (5.35 to 6.53 m/s); static friction coefficient
on Plexiglas (0.368 to 0.458); static friction coefficient on galvanized iron (0.356 to 0.447); projected area
(1.36 to 1.53 m2); repose angle (16.33° to 22.45°). The results also showed that bulk density decreased as
moisture content increased from 5% to 25% for the thin shell (547.26 to 518.76) and semi stone shell (609
to 592.94 Kg/m3).
کلیدواژهها [English]
- Almond Kernel
- physical properties
- Moisture content
- Thin Shell Almond
- Semi Stone Shell Almond