نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
2 عضو هیئت علمی بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
چکیده
زردآلو میوهای فرازگراست و فرآیند رسیدگی آن بر اثر اتیلن تسریع میشود. جلوگیری از فعالیت یا بیوسنتز اتیلن میتواند فرآیند رسیدگی را کاهش دهد. این تحقیق با هدف بررسی اثر نوع بستهبندی و مدت زمان نگهداری زردآلوی رقم شاهرودی در سردخانهبه منظورکاهش ضایعات و افزایش عمر انبارمانی در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان اجرا شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از طرح کامل تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل دو عامله با چهار تکرار استفاده شد. فاکتور اول نوع بستهبندی در چهار سطح(بستهبندی انقباضی، بستهبندی با فیلم پلیاتیلن، بستهبندی با فیلم پلیاتیلن + جاذب اتیلن وشاهد) و فاکتور دوم زمان نگهداری در 5 سطح (0، 15، 30، 45 و 60 روز) تعیین شد. مقایسة میانگینها به روش دانکن اجرا شد. نتایج نشان داد که بهکارگیری بهترین بستهبندی که بتواند خصوصیات کیفی میوه را پس از 60 روز حفظ کند بستهبندی با پوشش پلیاتیلن همراه با جاذب اتیلن است.
عنوان مقاله [English]
Effects of Packaging and Ehylene Absorption on Stoeage Life and Quantitative and Qualitative Properties of Apricot (cv. Shahroudi)
چکیده [English]
Apricot is climacteric and its ripening process is regulated by ethylene, therefore, inhibiting ethylene biosynthesis or action should slow the ripening process. This study was conducted to decrease materials losses and increase storage life of fruit by proper packaging. Different packaging (polyethylene film, polyethylene film with ethylene absorbent, shrink pack and control) were used. After 0, 15, 30, 45, 60 days of storage time fruit quality and sensors evaluation were examined. A factorial experiment of design was laid out in completely randomized design with 4 replications for each one of stages. All the data were subjected to analysis of variance and Duncan’s multiple range tests to compare the treatment means. Results showed that the best packaging was polyethylene film with ethylene absorbent that could preserve fruit quality for 60 days.
کلیدواژهها [English]
- Apricots
- Ethylene Absorption
- Harvest time
- Packaging
- storage life
(in Farsi)
185-190.