نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
چکیده
برای انبارداری دراز مدت سیبزمینی، هوادهی تودة محصول طی مدت نگهداری ضروری به نظر
میرسد. آگاهی از میزان مقاومت تودة محصولات کشاورزی در برابر هوای در حال عبور، یکی از فاکتورهای اساسی در طراحی سیستمهای مورد استفاده در فرایندهای هوادهی یا خشک کردن این محصولات است. در این مطالعه، استفاده از یک دستگاه متشکل از بخشهای کمپرسور هوا، دبی سنج جریان هوا، مخزن استوانهای شکل، و فشار سنج U شکل بود، میزان افت فشار استاتیک هوا حین عبور از لابهلای تودة محصولات سیبزمینی رقم مارفونا اندازهگیری و در قالب مدل ریاضی Shedd روابط رگرسیونی آنها با پارامترهای سرعت جریان هوا، عمق توده، درصد ناخالصی، و درصد رطوبت توده تعریف شد. بر این اساس: با افزایش سرعت جریان هوا، میزان افت فشار استاتیک هوا افزایش مییابد. با افزایش هر 25 سانتیمتر به عمق تودة محصول، افت فشار استاتیک 6/1 برابر میشود. با افزایش هر 2 درصد ناخالصی، میزان افت فشار هوا 33/1برابر میشود. با کاهش هر 4 درصد رطوبت محصول میزان افت فشاراستاتیک هوا 2/1برابر میشود.
عنوان مقاله [English]
Measurement of the Airflow Resistance Through potato pile (Marfona Variety)