نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
چکیده
همراه با نیاز روزافزون به صادرات مواد غیر نفتی و تولید چشمگیر انگور در ایران و امکان تهیه فرآوردههای مختلف آن از جمله کشمش، بررسی روشهای بهینة تولید، خشک کردن، و بستهبندی کشمش گام موثری در زمینة صادرات خشکبار است. بدین منظور، کشمش آفتابی از منطقة تاکستان قزوین تهیه و 200 گرم از آن در فیلم OPP با ضخامت 04/0 میلیمتر (40 میکرون)، پلی اتیلن در دو ضخامت 04/0 و 07/0 میلیمتر
بستهبندی شد. علاوه بر این، نیمی از محصول بستهبندی شده در کارتن سه لا قهوهای با ابعاد 5/7×12×9 سانتیمتر مربع قرار گرفت. نمونهها به مدت یک سال در شرایط مختلف از نظر رطوبت و حرارت نگهداری شدند. در این مدت زمان صفات کمی و کیفی بافت، رنگ، رطوبت، و بریکس کشمش اندازهگیری و شمارش کلی میکروبی و وجود کپک و مخمر بررسی شد. نتایج جداول تجزیه واریانس نشان داد که با ضریب اطمینان 95 درصد و استفاده از آزمون دانکن، فیلم OPP به دلیل داشتن کمترین تغییر در رطوبت و بریکس بهترین نوع برای بستهبندی است و از نظر میکروبی نیز کمترین آلودگی را دارد. از نظر رنگ فیلم، پلی اتیلن با ضخامت 04/0 میلیمتر نسبت به بقیه برتری نشان داد. از نظر تعداد کل میکروارگانیسمها، کپک و مخمر، شرایط برای رشد آنها در رطوبت نسبی محیط (65 درصد) بهتر از رطوبت نسبی 75 درصد بود اما از نظر رنگ، بافت، رطوبت، و بریکس کشمش شرایط دوم ترجیح داشت.
عنوان مقاله [English]
Investigation on the Quality of Raisins Packaged Using Different Materials
41, 1316-1319.