نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
2 عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی.
چکیده
امروزه سیب زمینی یکی از عمده ترین مواد غذایی مردم را تشکیل میدهد. مصرف سرانة آن در ایران روز به روز در حال افزایش است و از این رو تحقیق روی این مادة غذایی اهمیت ویژهای دارد. در این تحقیق روی سه واریتة عمده در استان خراسان به نامهای دیامانت، آئولا، و دراگا تحقیقی جامع اجرا شد. در قالب یک طرح آماری فاکتوریل، ابتدا از یک منطقة تولید کنندة سیب زمینی در شمال استان خراسان 36 مزرعه انتخاب و هر واریته از 12 مزرعه برداشت شد. آزمونهای میزان پروتئین، مادة خشک، نشاسته، قندهای کاهنده، خاکستر و وزن مخصوص اجرا و نتایج با نرم افزار SPSS 9.0آنالیز شد.نتایج نشان داد که از میان سه واریتةگفته شده در این طرح آئولا، با داشتن بیشترین میزان مادة خشک و نشاسته برای کاربرد در صنایع فرآوری مناسبتر است و از آن برای تهیة انواع چیپس، خلال، فرنچ فرایز و استخراج نشاسته میتوان استفاده کرد.
عنوان مقاله [English]
Determination of Composition of Three Varieties of Khorasan Potato and their Changes after Storage
چکیده [English]
Nowadays, potato is one of the most important foods in the people¢s diet. Daily consumption of potato is increasing in Iran significantly; therefore the study and research on this product is essential. In order to the components of potato, three varieties of potato (Diamant, Aola and Draga) were chosen from thirty six fields in north of Khorasan province. Each variety was harvested from 12 fields and transported to the laboratory in agricultural research center of Khorasan. Measurement of protein, dry matter, starch, reducing sugars and density were done after harvest and after 6 months storage. The results were analyzed by SPSS, V9 software. The results showed that Aola had the highest dry matter and starch so it is recommended for processing in industries. It can be used for producing chips, french fries and starch.
کلیدواژهها [English]
- Composition
- Potato
- quality
- variety
C. E. Dallimore, and J. Augustin, 1978. Bute: A long russet potato variety with excelent dehydration quality. American Potato Journal. 55(12).
S. R. James, M. W. Martin, A. R. Mosley, R. E. Thornton, 1991. Gemchip: A new potato variety with chipping quality and verticillium reresistance for the western US. American Potato Journal. 68(7), 461-466.
J. 61(2),77-81.