نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان

چکیده

یکی از مراحل بحرانی در ایجاد ضایعات پس از برداشت سیر، مرحله خشک‌کردن یا التیام دهی آن است. برای تعیین روش مناسب خشک‌کردن سیر پس از برداشت آن، سوخ‌های سیر سفید همداندر آزمایشی دوساله، 7 روز پس از قطع آبیاری برداشت و ازنظر بزرگ‌ترین قطر به سه اندازۀ کمتر از 3.5، بین 3.5 تا 5.5 و بیشتر از5.5 سانتی‌متر درجه‌بندی شدند. بوته‌ها با برگ (به‌صورت ایستاده و افقی) و بدون برگ (ساقه سیر به سمت بالا و پایین) برای خشک شدن در سایه قرار داده­ شدند و با خشک شدن مزرعه‌ای (برداشت در 35 روز پس از قطع آبیاری) مقایسه شدند. نتایج بررسی­ ها نشان داد رطوبت سوخ‌های با قطر بیش از 5.5 سانتی‌متر بیشتر از رطوبت سوخ‌های با اندازه‌های دیگر است و اختلاف بین شاخص تندی و سفتی بافت آنها معنیدار نیست. پس از خشک شدن خارج از مزرعه، درصد افت رطوبت در سوخ‌های با برگ بیشتر بود تا سوخ‌های بدون برگ، ولی بین اندازه‌های مختلف سوخ از­لحاظ میزان رطوبت اختلاف ناچیزی وجود داشت. فساد و افت وزنی سوخ‌ها پس از چهار ماه نگهداری و نیز تغییرات رنگ و افت تندی سیر در تیمار خشک شدن مزرعه‌ای به‌صورت معنی‌داری بیشتر بود تا در تیمارهای خشک شدن خارج از مزرعه. بین روش‌های خشک شدن خارج از مزرعه نیز خشک شدن با برگ تغییرات رنگ و افت وزنی بیشتری نسبت به روش‌ خشک شدن بی‌برگ داشت؛ بنابراین خشک شدن خارج از مزرعه با جدا کردن برگ‌ها مناسب‌تر تشخیص داده شد ولی جهت قرار گرفتن سوخ‌ها به سمت بالا یا پایین اثر معنی‌داری بر ویژگی‌های کیفی و عمر انباری سیر نداشت.

تازه های تحقیق

Suitable Method for Natural Curing of Garlic (Allium sativum L.)

 

F. Bayat*

 

*Corresponding Author: Research Staff, Agricultural Engineering Research Department, Hamedan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Hamedan, Iran. E-mail: f.bayat@areeo.ac.ir.

Received: 2 December 2018, Accepted: 18 March 2019   

 

Abstract

Curing is one of the critical stages in postharvest wastage of garlic. To find out the suitable method of curing, a two-year examination has been followed. Garlic bulbs were harvested 7 days after cutting off irrigation and, from the point of diameter, were devided into three groups:  less than 3.5 cm. between 3.5 to 5.5 cm. and longer than 5.5 cm. Plants cured with leaves of various shapes (standing and horizontal) and without leaves (upward and downward stem) to be dried up in the shade and were compared with the field curing: harvesting 35 days after the last irrigation. Results showed that after harvesting, the moisture content of various parts of bulbs with diameter longer than 5.5 cm. was more than what could be found in other two groups and the difference between pungency and firmness of bulbs was not significant. Among treatments, moisture loss in bulbs dried with leaves was higher than that in bulbs without leaves, and little difference was noticed in moisture losses among the bulbs of different sizes. Spoilage and bulb weight loss after four months, as well as color changes and pungency losses in field curing were significantly higher than that when curung occurred out of the field. Curing with the leaves faced with more color changes and weight loss than what could be niticed in curing without the leaves. We came to this conclusion that curing without the leaves was the best way of curing, but there was no significant difference between the quality properties and shelf life of bulbs with upward or downward stems.

 

Keywords: Curing, Field curing, Postharvest wastage, Skin moisture content, Sprouting, Weight losses

 

کلیدواژه‌ها

موضوعات

عنوان مقاله [English]

روش مناسب خشک کردن (التیام‌دهی) طبیعی سیر (.Allium sativum L) پس از برداشت آن

چکیده [English]

یکی از مراحل بحرانی در ایجاد ضایعات پس از برداشت سیر، مرحله خشک‌کردن یا التیام دهی آن است. برای تعیین روش مناسب خشک‌کردن سیر پس از برداشت آن، سوخ‌های سیر سفید همداندر آزمایشی دوساله، 7 روز پس از قطع آبیاری برداشت و ازنظر بزرگ‌ترین قطر به سه اندازۀ کمتر از 3.5، بین 3.5 تا 5.5 و بیشتر از5.5 سانتی‌متر درجه‌بندی شدند. بوته‌ها با برگ (به‌صورت ایستاده و افقی) و بدون برگ (ساقه سیر به سمت بالا و پایین) برای خشک شدن در سایه قرار داده­ شدند و با خشک شدن مزرعه‌ای (برداشت در 35 روز پس از قطع آبیاری) مقایسه شدند. نتایج بررسی­ ها نشان داد رطوبت سوخ‌های با قطر بیش از 5.5 سانتی‌متر بیشتر از رطوبت سوخ‌های با اندازه‌های دیگر است و اختلاف بین شاخص تندی و سفتی بافت آنها معنیدار نیست. پس از خشک شدن خارج از مزرعه، درصد افت رطوبت در سوخ‌های با برگ بیشتر بود تا سوخ‌های بدون برگ، ولی بین اندازه‌های مختلف سوخ از­لحاظ میزان رطوبت اختلاف ناچیزی وجود داشت. فساد و افت وزنی سوخ‌ها پس از چهار ماه نگهداری و نیز تغییرات رنگ و افت تندی سیر در تیمار خشک شدن مزرعه‌ای به‌صورت معنی‌داری بیشتر بود تا در تیمارهای خشک شدن خارج از مزرعه. بین روش‌های خشک شدن خارج از مزرعه نیز خشک شدن با برگ تغییرات رنگ و افت وزنی بیشتری نسبت به روش‌ خشک شدن بی‌برگ داشت؛ بنابراین خشک شدن خارج از مزرعه با جدا کردن برگ‌ها مناسب‌تر تشخیص داده شد ولی جهت قرار گرفتن سوخ‌ها به سمت بالا یا پایین اثر معنی‌داری بر ویژگی‌های کیفی و عمر انباری سیر نداشت.

کلیدواژه‌ها [English]

  • افت وزنی
  • جوانه‌زنی
  • خشک شدن مزرعه‌ای
  • رطوبت پوسته
  • ضایعات پس از برداشت
Abd-elRahman, M. and Ebeaid, M. 2009. Some factors affecting artificial curing of onion bulbs and its effects on the storability. Misr Journal of Agricultural Engineering. 26(2):905-21.
Anthon, G. E. and Barrett, D. M. 2003. Modified method for the determination of pyruvic acid with dinitrophenylhydrazine in the assessment of onion pungency. Journal of the Science of Food and Agriculture. 83(12): 1210-1213.
Avila, G. T. 1998. Variables for estimating the best time for drying garlic (Allium sativum, L.) bulbs. Advances en Horticultura. 3(1): 12-18.
Babolhavaeji, H. and Khanjani, M. 2008. Study on the effect of harvesting time in control of garlic moth, Dyspessa ulula pallidata staudinger (Lep., Cossidae) in Hamedan. ResearchinAgriculture(Water, Soil and Plant). 1(8): 57-66. (in persian)
Bacon, J. R., Moates, G. K., Ng, A., Rhodes, M. J., Smith, A. C. and Waldron, K. W. 1999. Quantitative analysis of flavour precursors and pyruvate levels in different tissues and cultivars of onion (Allium cepa). Food Chemistry. 64(2):257-61.
Bahnasawy, A. H. 2000. Onion losses during storage as influenced by curing method. Misr Journal of Agricultural Engineering. 17(4):209-25.
Bayat, F. and Nosrati, A. H. 2009. Effect of harvesting time and drying at natural and artificial conditions on the storability of white garlic (Allium sativum L.) ecotype of Hamedan. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants. 25(1): 49-63. (in Persian)
Bayat, F. and Rezvani, S. M. 2012. Effect of harvesting time and moisture on mechanical properties of garlic (Allium sativum L.) skin. Agricultural Engineering International: CIGR Journal. 14(3):161-167.
Brewster, J. L. 1994. Onions and Other Vegetable Alliums. University Press Cambridge. UK.
Cantwell, M., Voss, R., Hanson, B., May, D. and Rice, B. 2000. Water and fertilizer management for garlic: Productivity, nutrient and water use efficiency and postharvest quality. Report of the FREP Contract No. 97-0207.
Currah, L. and Proctor, F. J. 1990. Onions in Tropical Regions. Bulletin 35, Natural Resources Institute. Chatham. U.K.
Dixie, G. 2005. Horticultural marketing. Marketing Extension Guide. Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO). Available on: http://www.fao.org/ag/AGS/subjects/en/agmarket/agmarket.html
Freeman, G. G. and Whenham, R. J. 1976. Effect of overwinter storage at three temperatures on the flavour intensity of dry bulb onions. Journal of the Science of Food and Agriculture. 27(1): 37-42.
Ghorbani, R., Dehghannya, J. Sadegh Seiiedlou-Heris, S. and Ghanbarzadeh, B. 2013. Modeling color parameters during plums drying pretreated with ultrasound and osmotic dehydration. Electronic Journal of Food Processing and Preservation. 5(1): 27-59. (in Persian)
Kader, A. A. 1992. Postharvest Technology of Horticultural Crops. University of California Agriculture and Natural Resources, UCANR Publications.
Katahira, M. and Bekki, E. 1999. Dehumidified drying of raw garlic bulb in a closed air recirculation systems. Journal of the Japanese Society of Agricultural Machinery. 61(2):171-80.
Kwon J, Byun, M. and Cho, H. 1985. Effects of gamma irradiation dose and timing of treatment after harvest on the storeability of garlic bulbs. Journal of Food Science. 50(2):379-81.
Madamba, P., Driscoll, R. and Buckle, K. 1993. Moisture content determination of garlic by convection oven method. ASEAN Food Journal. 8(2): 81-83.
Malmir, A. 1999. Investigation and determination of integrated methods for the damage deminishing of Dyspessa ulula pallidata butterfly larva. Research Report. Hamedan Agricultural and Natural Resources Research Center. (in Persian)
Park, M., Koh, H. and Shin, D. 1981. Study on the long term storage of garlic bulbs, 1: The effects of post-harvest drying method and storage condition on the quality. Journal of the Korean Agricultural Chemical Society. 24(4): 218-223
Vazquez-Barrios, M., Lopez-Echevarria, G., Mercado-Silva, E., Castano-Tostado, E. and Leon-Gonzalez, F. 2006. Study and prediction of quality changes in garlic cv. Perla (Allium sativum L.) stored at different temperatures. Scientia Horticulturae. 108(2):127-32.
Wall, M. M. and Corgan, J. N. 1992. Relationship between pyruvate analysis and flavor perception for onion pungency determination. HortScience. 27(9):1029-30.
Whitaker, J. R. 1976. Development of flavor, odor, and pungency in onion and garlic. Advances in Food Research. 22, 73-133.
Yang, Y. and Lee, K. 2000. Effect of postharvest curing on respiration and quality in garlic bulbs during cold storage. HortScience. 35(3):410.423.