نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 گروه صنایع غذایی دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات
2 کارشناس ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، گرایش مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران، f.nooryan2020@g
چکیده
اسید لاکتیک یک آلفاهیدروکسی اسید دستسان (کایرال) است که یکی از فراوردههای دگرگشت قندها در یاختههای انسان بوده و فرمول شیمیایی آن «C3H6O3» است. سلولهای عضلانی و گلبولهای قرمز خون بر پایه این ماده مهم فراوری میشوند. در pH بدن، اسید لاکتیک به شکل یونی آن یعنی لاکتات وجود دارد. اسید لاکتیک در بدن انسان به عنوان یکی از فراوردههای جانبی قندکافت، در صورت کمبود اکسیژنرسانی به بدن، ایجاد میگردد. گلیکولیز در مواجهه با گلوکز طی ده مرحله واکنش آنزیمی صورت میگیرد که در آخرین مرحله در صورت شرایط غیر هوازی با احیا شدن پیرووات، لاکتات تولید میگردد. لاکتات و مواد غیرقندی دیگر همانند گلیسرول و پیرووات میتوانند به گلوکز تبدیل شوند که به این عمل در بدن گلوکونئوژنز میگویند. اسید لاکتیک نقش بی هوازی دارد. مهمترین روش صنعتی جهت تولید اسید لاکتیک، استفاده از ملاس چقندر قند در فرایند تخمیری است. ملاس چغندر قند به عنوان منبع کربن و نیتروژن به کار میرود و سویه های مختلف باکتریایی و قارچی در فرایندهای مداوم و یا غیر مداوم مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین باسیلوس سوبتیلیس نام یک گونه از سرده باسیلوس است. در این مطالعه بهینهسازی لاکتیک از تولید اسید ملاس چغندر قند توسط باکتری باسیلوس سوبتیلیس مورد مطالعه قرار گرفت.
کلیدواژهها
موضوعات
عنوان مقاله [English]
Investigating of lactic acid production from beet molasses by Bacillus subtilis bacteria
نویسنده [English]
- Fahimeh Norian 2
1
2 Senior expert in food science and engineering, food industry engineering, Islamic Azad University, Tehran Science and Research Unit, Tehran, Iran. f.nooryan2020@gmail.com
چکیده [English]
Lactic acid is a chiral alpha hydroxy acid that is one of the products of sugar metabolism in human cells and its chemical formula is "C3H6O3". Muscle cells and red blood cells are processed based on this important substance. At body pH, lactic acid exists in its ionic form, lactate. Lactic acid is created in the human body as one of the side products of sugar metabolism, in case of lack of oxygen supply to the body. Glycolysis in the presence of glucose takes place in ten stages of enzymatic reaction, in the last stage, in case of anaerobic conditions, lactate is produced by the reduction of pyruvate. Lactate and other non-sugar substances such as glycerol and pyruvate can be converted into glucose, which is called gluconeogenesis in the body. Lactic acid plays an anaerobic role. The most important industrial method to produce lactic acid is the use of sugar beet molasses in the fermentation process. Sugar beet molasses is used as a source of carbon and nitrogen, and different bacterial and fungal strains are used in continuous or non-continuous processes. Also, Bacillus subtilis is the name of a species of the genus Bacillus. In this study, lactic optimization of sugar beet molasses acid production by Bacillus subtilis bacteria was studied.
کلیدواژهها [English]
- lactic acid
- molasses
- fermentation
- carbon and nitrogen sources