نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 عضو هیئت علمی
2 عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی- کرج- ایران
چکیده
کینوا گیاهی شبهغله و منبع مناسبی از موادمعدنی، ویتامینها، ترکیبات پلیفنلی، فیتوسترولها و فلاونوئیدها است. قرار گرفتن آن در شرایط نامساعد نگهداری، منجر به افت کیفیت و زیان اقتصادی میشود. هدف از این مطالعه، ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی دانة کینوا طی مدت بستهبندی و نگهداری آن است. بدین منظور، دانة پوستگیریشدة ژنوتیپ Q12 کینوا داخل سه نوع ماده بستهبندی شامل پارچه، پلاستیک (فیلم پلیاتیلن سبک)، و ترکیبی از پارچه و پلاستیک به دو روش معمولی و تحتخلاء بستهبندی و در دمای حدود oC5 بهمدت یک سال نگهداری و فراسنجههای کمی و کیفی آنها بررسی شد. پس از حدود 4-3 ماه نگهداری، بستههای تحتخلاء بهتدریج از حالت خلاء خارج شدند. در میان بستههای تحت خلاء، نمونههای مربوط به ترکیبی از پارچه و فیلم نسبت به فیلم تنها، یک ماه دیرتر از حالت خلاء خارج شدند. نتایج شاخصهای اندازهگیری شده نشان داد که استفاده از بستهبندی تحتخلاء بهطور معنیداری در حفظ خصوصیات کمی و کیفی دانة کینوا موثر است (p<0.05). هر دو نوع مواد بستهبندی پلیاتیلن، و ترکیبی از پلیاتیلن و پارچه، در هر دو روش بستهبندی معمولی و تحتخلاء بهطور معنیداری در حفظ خصوصیات کیفی دانههای کینوا نسبت به شاهد (بستهبندی معمولی نمونهها داخل پارچه) موثر بودند (p<0.05). معنیدار نبودن تمام صفات در بررسی اختلاف آماری تیمارها نشانگر ضرورت بستهبندی است که توانسته است اختلاف بین تیمارها را کم کند. در کل از میان همة تیمارها طی یک سال نگهداری، دادههای نمونههای بستهبندی تحت خلاء در ترکیبی از پارچه و فیلم به دادههای روز صفر نزدیکتر بود.
کلیدواژهها
موضوعات
عنوان مقاله [English]
The effect of Packaging and storage time on the characteristics of husking quinoa grain
نویسندگان [English]
- Behjat Tajeddin 1
- Mahmood Bagheri 2
1 Agricultural Engineering Research Institute
2 Seed and Plant Improvement Institute (SPII)- Agricultural, Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
چکیده [English]
Quinoa is a pseudocereal and a good source of minerals, vitamins, polyphenolic compounds, phytosterols and flavonoids. Unfavorable storage and packaging conditions for quinoa decreases its quality. The purpose of this study is to evaluate the physicochemical characteristics of quinoa during its packaging and storage time. For this purpose, the husking Q12-genotype quinoa were packed inside three type of packaging material including low-density-polyethylene (LDPE), textile, and LDPE + textile and stored at 5OC for one year using normal and vacuum packaging and its quantitative and qualitative parameters were evaluated. After about 3-4 months of storage, the packages under vacuum gradually lost the vacuum state. Among the vacuum packages, the samples of the LDPE + textile lost the vacuum about one month later than the LDPE film. Measured indicators results showed that with the probability of error less than 0.05 (p<0.05), the use of vacuum packaging, was effective in protection of the quantitative and qualitative characteristics of quinoa grains. Both types of packaging material type i.e. polyethylene film and LDPE+textile in both types of normal and vacuum packaging with a confidence level of 95% were effective in the prevention of the quinoa quality, compared to the control (normal packaging of samples inside textile). The non-significance of all treatments shows the necessity of packaging, which has been able to reduce the difference between treatments. Among all the treatments during one year of storage time, the data of samples under vacuum packed in LDPE+textile were closer to the data of zero-day.
کلیدواژهها [English]
- Husking
- Q12 genotype
- Quinoa
- Packaging
- Storage time. &emsp