تکنولوژی مواد غذایی
تأثیر فرآیند اکستروژن بر ویژگی‌های کیفی روغن سبوس برنج ارقام طارم و خزر

سید مهدی حسینی بحری؛ رضا اسماعیل زاده کناری؛ زینب رفتنی امیری

دوره 22، شماره 2 ، دی 1402، ، صفحه 111-130

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.363337.1373

چکیده
  سبوس برنج محصول جانبی فرآیند آسیابانی برنج و لایه خارجی برنج قهوه­ای است. در این پژوهش سبوس برنج ارقام طارم و خزر پس از 12 ساعت فرآیند آسیابانی در دستگاه اکسترودر قرار گرفتند و سپس روغن سبوس برنج با استفاده از حلال هگزان استخراج گردید. روغن استحصال شده تصفیه شد و آزمون­های ارزیابی پروفایل اسیدهای چرب، میزان عدد پراکسید، اسید چرب ...  بیشتر

تکنولوژی مواد غذایی
تاثیر امواج اولتراسونیک بر خصوصیات شیمیایی روغن کلزا طی فرایند تصفیه

رضا اسماعیل زاده کناری؛ ندا مشتاق

دوره 20، شماره 1 ، شهریور 1400، ، صفحه 19-38

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.124185.1184

چکیده
  هدف این پژوهش، بررسی اثر امواج فراصوت (اولتراسوند) در فرایند تصفیه روغن کلزا و کاهش دما و زمان مورد استفاده در مقایسه با روش متداول است. در این تحقیق برای صمغ‌گیری، خنثی‌سازی و رنگ‌بری روغن از حمام فراصوت استفاده شد. برای صمغ‌گیری دمای 45 و 65 درجه سلسیوس و زمان 30 و 60 دقیقه، برای خنثی‌سازی روغن صمغ‌گیری شده دمای 40 و 55 درجه سلسیوس و زمان ...  بیشتر