غذاهای فراسودمند
خواص پروبیوتیک ریز جلبک ها در سلامت صنایع غذایی

بهاره نوروزی

دوره 23، شماره 1 ، شهریور 1403، ، صفحه 95-114

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.364914.1383

چکیده
  اسپیرولینا یک ریز جلبک از شاخه سیانوفیت‌ها، منبع غنی از مواد مغذی آلی است. از این ریز جلبک به‌عنوان پروبیوتیک و مکمل غذایی فراسودمند که موجب افزایش رشد باکتری‌های پروبیوتیکی روده می‌شود، در صنایع غذایی استفاده‌های بسیاری می‌شود. در نتیجه هدف از این مقاله، مروری بر خواص پروبیوتیک اسپیرولینا در سلامت صنایع غذایی است. برای نگارش ...  بیشتر

کنترل کیفیت مواد و فرایندهای غذایی
مروری بر حسگرهای زیستی بر پایه آنتوسیانین ها، بتالین ها و کورکومین ها در بسته بندی های هوشمند مواد غذایی

بهاره نوروزی؛ نگین خشنود؛ سارا سوری

دوره 22، شماره 2 ، دی 1402، ، صفحه 85-110

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.362829.1370

چکیده
  بسته بندی‌های هوشمند با به کارگیری موادی که از طریق یک نشانگر داخلی یا خارجی با محیط بسته‌بندی پایش و تعامل دارند، اطلاعات وضعیت غذای بسته‌بندی شده را به مصرف‌کننده ارائه می­دهند. استفاده از رنگ‌های مصنوعی به عنوان نشانگر‌های تازگی غذا در بسته‌بندی‌های مواد غذایی نه تنها دارای ویژگی‌های سمی، سرطان‌زایی و جهش‌زایی هستند، ...  بیشتر