بسته بندی
بهاره نوروزی؛ نگین خشنود؛ سارا سوری
چکیده
بسته بندیهای هوشمند با به کارگیری موادی که از طریق یک نشانگر داخلی یا خارجی با محیط بستهبندی پایش و تعامل دارند، اطلاعات وضعیت غذای بستهبندی شده را به مصرفکننده ارائه میدهند. استفاده از رنگهای مصنوعی به عنوان نشانگرهای تازگی غذا در بستهبندیهای مواد غذایی نه تنها دارای ویژگیهای سمی، سرطانزایی و جهشزایی هستند، ...
بیشتر
بسته بندیهای هوشمند با به کارگیری موادی که از طریق یک نشانگر داخلی یا خارجی با محیط بستهبندی پایش و تعامل دارند، اطلاعات وضعیت غذای بستهبندی شده را به مصرفکننده ارائه میدهند. استفاده از رنگهای مصنوعی به عنوان نشانگرهای تازگی غذا در بستهبندیهای مواد غذایی نه تنها دارای ویژگیهای سمی، سرطانزایی و جهشزایی هستند، بلکه سلامت مصرفکنندگان و محیط زیست را نیز تهدید میکنند و علاوه بر آن برای کاربردهای غذایی مناسب نیستند. اما مواد مبتنی بر طبیعت میتوانند بهعنوان جایگزینی مناسب برای استفاده بهعنوان نشانگرها و حسگرها باشند. بنابراین، هدف از نگارش مقالۀ مروری حاضر، بررسی آخرین اطلاعات در مورد حسگرهای زیستی ساخته شده بر اساس ترکیبات بهدست آمده از عصارههای طبیعی در بستهبندیهای مواد غذایی است. بدیهی است عصارههای زیست فعال بر پایۀ آنتوسیانینها، بتالینها و کورکومینهای به دست آمده از منابع طبیعی، از جمله محصولات جانبی صنایع غذایی هستند که پتانسیل قابل توجهی برای عملکرد به عنوان حسگرهای زیستی دارند.