تکنولوژی مواد غذایی
اثر فیبر گندم بر ویژگی های فیزیکی، شیمیایی، حسی و میکروبی سوسیس گیاهی

حانیه فراست؛ رضا فرهمندفر؛ بهرام شهره؛ علی معتمدزادگان

دوره 23، شماره 2 ، آذر 1403، ، صفحه 33-54

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.364214.1379

چکیده
  مصرف بیش از حد محصولات گوشتی فرآوری شده با مشکلاتی مانند بیماری­های قلبی عروقی، دیابت و انواع مختلف سرطان مرتبط است. یکی از راه‌های کاهش مصرف غذاهای مبتنی بر گوشت، جایگزینی آنها با فرآورده­های گیاهی است. هدف از این تحقیق، بهبود ویژگی­های سوسیس گیاهی با استفاده از فیبر گندم است. بدین منظور سوسیس گیاهی حاوی صفر، 0.5، 1 و 1.5 درصد فیبر ...  بیشتر

نانوتکنولوژی
طراحی حسگر زیستی بر پایۀ نانوذرۀ طلا و DNA به‌منظور تشخیص اکریل‌آمید در همبرگر

مریم اثنی عشری؛ رضا فرهمندفر؛ محمد سلگی

دوره 23، شماره 1 ، شهریور 1403، ، صفحه 129-146

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.363260.1372

چکیده
  اکریل­آمید ماده ای سرطان زا و خطرناک است که حین فراوری مواد غذایی در دمای بالا طی واکنش مایلارد تولید می­شود. روش­های اندازه گیری کمی و کیفی اکریل­آمید در مواد غذایی اغلب نیازمند نیروی مختصص و هزینه زیادی است، از این رو سعی شده است روشی نوین برای آنالیز اکریل­آمید در همبرگر ابداع شود. در این مقاله، حسگر زیستی برپایۀ نانوذرات ...  بیشتر

ارزیابی اثر فراصوت و دما بر ویژگی‌های کریستالی و میکروسکوپی گرانول‌های نشاستۀ برنج معلق در آب به روش سطح پاسخ (RSM )

رضا فرهمندفر؛ سیدعلی مرتضوی؛ رسول کدخدایی؛ فریده طباطبایی یزدی؛ آرش کوچکی؛ مریم حسینی

دوره 14، شماره 4 ، اسفند 1392، ، صفحه 13-24

https://doi.org/10.22092/jaer.2014.100247

چکیده
  نشاسته منبع اصلی انرژی در رژیم انسان است.  اصلاحات فیزیکی، شیمیایی و آنزیمی می­تواند باعث تغییراتی گردد که در نشاسته­های طبیعی تجاری موجود، قابل دسترس یا قابل کنترل نیست لذا در این تحقیق از فراصوت برای بررسی اثرروش­های فیزیکی بر خصوصیات کریستالی و خمیری نشاستۀ برنج استفاده شد.  در این تحقیق، به دیسپرسیون نشاستۀ برنج (8 درصد) ...  بیشتر