تکنولوژی مواد غذایی
The effect of nanocapsules containing mango-eggplant peel extracts on the physicochemical, oxidative, microbial and sensory characteristics of refrigerated beef burgers during storage

الهام ورمزیار؛ علیرضا رحمن؛ فاطمه حسین مردی

دوره 23، شماره 2 ، آذر 1403، ، صفحه 69-90

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.366896.1404

چکیده
  Meat and meat products are classified as perishable food items characterized by a limited shelf life when stored under refrigeration. Consequently, considerable attention has been focused on extending the shelf life of these products and preserving their quality through the utilization of natural preservatives. The objective of this research was to examine the impact of both free and nonencapsulated forms of mango-eggplant peel extracts (M-EPEs) administered at concentrations of 200, 450, and 700 mg/kg as natural preservatives on the physicochemical, oxidative, microbial, and sensory attributes ...  بیشتر

نانوتکنولوژی
بهینه‌سازی فرایند الکتروریسی نانوحامل ترکیبی برپایه پروتئین ماش (Vigna radiate L.)/ پلی وینیل الکل

رسول اسدزاده؛ غلامرضا عسگری؛ زهرا امام جمعه؛ محمد اکرامی

دوره 23، شماره 1 ، شهریور 1403، ، صفحه 165-182

https://doi.org/10.22092/fooder.2025.365755.1392

چکیده
  در این تحقیق، از دستگاه الکتروریسی برای تولید نانوحامل ترکیبی بر پایۀ پروتئین ماش (VPr) و کمک پلیمر پلی وینیل الکل (PVA) استفاده شد. برای مدل‌سازی و بهینه‌سازی فرایند از روش سطح پاسخ (RSM) بر طبق متغیرهای ورودی شامل نسبت کمک پلیمر PVA (65 – 35 درصد وزنی)، سرعت پمپ (1.5 – 0.5 میلی‌لیتر بر ساعت)، فاصلۀ بین نوک سوزن تا جمع کننده (20 – 10 سانتی‌متر) ...  بیشتر

نانوتکنولوژی
بررسی ویژگی‌های دینامیکی و فیزیکوشیمیایی نانو ذرات حاوی عصاره پروپولیس

منصوره سلیمانی فرد؛ جواد فیضی

دوره 22، شماره 2 ، دی 1402، ، صفحه 55-68

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.361745.1362

چکیده
  پروپولیس سرشار از ترکیبات بیواکتیو ازجمله ترکیبات آنتی‌اکسیدان و ضد میکروبی است، ازاین‌رو محافظت از این ترکیبات حساس با روش‌هایی با کارایی بالا مانند ریزپوشانی ضروری است. هدف از این پژوهش، استخراج عصاره پروپولیس، تهیه نانو ذرات حاوی عصاره و بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی آن است. در این پژوهش، عصارۀ پروپولیس با حلال‌های اتانول- ...  بیشتر

نانوتکنولوژی
ارزیابی ویژگی‌های فیزیکی‌شیمیایی و ضدمیکروبی نانولیپوزوم حاوی اسانس کاکوتی‌کوهی (Ziziphora clinopodioides)

مسعود نجف نجفی؛ علی محمدی ثانی

دوره 19، شماره 1 ، شهریور 1399، ، صفحه 169-184

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.127106.1231

چکیده
  درون‌پوشانی اسانس‌های خوراکی در نانولیپوزوم‌ها، روشی مؤثر برای محافظت از تخریب آنها در مقابل نور، اکسیژن و عوامل شیمیایی است. در این مطالعه، نانولیپوزوم‌های حاوی اسانس کاکوتی‌کوهی با غلظت‌های مختلف لستین-کلسترول (30-30، 40-20، 50-10 و 60-0 میلی‌گرم) با استفاده از روش هیدراتاسیون لایهنازک-امواج فراصوت تهیه شد. از روش اسپکتروسکوپی GC-Mass ...  بیشتر