فناوریهای پس از برداشت
بررسی تولید و خصوصیات فیزیکوشیمیایی سرکه خرمای استعمران

لیلا بهبهانی؛ مریم رواقی

دوره 22، شماره 2 ، دی 1402، ، صفحه 45-54

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.359191.1338

چکیده
  سرکه یک چاشنی فراسودمند و پرمصرف در سراسر جهان است که از مواد اولیه مختلفی تهیه می‌شود. گزارش‌های زیادی در تأیید قدرت ضداکسایشی سرکه و استفاده از آن به عنوان کاهنده چربی خون و کاهش وزن وجود دارد. این ماده همچنین به دلیل وجود مواد مغذی مانند کربوهیدرات‌ها، اسیدهای آمینه و پپتیدها، ویتامین‌ها و مواد معدنی یک افزودنی غذایی برتر است. ...  بیشتر

ایمنی مواد غذایی
اثر تیمارهای فیزیکی در کاهش میزان آلودگی میکروبی و کنترل آفات انباری در ارقام خرمای قصب و شمسایی

ابوالفضل گلشن تفتی؛ بهاره محمدی

دوره 21، شماره 1 ، مرداد 1401، ، صفحه 1-12

https://doi.org/10.22092/fooder.2021.342152.1260

چکیده
  در این پژوهش، از دماهای بالا (50، 60 و 70 درجه سلسیوس به مدت 1 و 2 ساعت در رطوبت نسبی 80-75 درصد) و از دماهای پایین (5- و صفر درجه سلسیوس به مدت 24 و 48 ساعت) برای کنترل آفات انباری در ارقام خرمای قصب و شمسایی استفاده شد. ارقام خرما پس از تیماردهی و بسته‌بندی، در انبار معمولی و سردخانه برای مدت 6 ماه نگهداری شدند و میزان آلودگی به آفات، آزمون‌های ...  بیشتر

میکروبیولوژی مواد غذایی
مطالعه اثر ژل آلوئه‌ ورا، عصاره‌های برگ گیاه نیم و ریشه شیرین‌بیان در کنترل قارچ آسپرژیلوس نیجر در رطب مضافتی

ابوالفضل گلشن تفتی؛ مریم روزبه؛ سید ذبیح الله راوری

دوره 18، شماره 1 ، شهریور 1398، ، صفحه 131-142

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.122938.1165

چکیده
  در این پژوهش، اثر بازدارندگی عصاره‌های شیرین‌بیان و برگ گیاه نیم و ژل آلوئه‌ ورا بر رشد کپک آسپرژیلوس نیجر جدا شده از رطب مضافتی و نیز کنترل پوسیدگی در میوۀ مضافتی بررسی شده ­است. فرآورده‌های گیاهی در غلظت‌های مختلف (0.1، 0.5 و 1 درصد برای عصاره‌های شیرین‌بیان و برگ گیاه نیم و 0.25، 0.35 و 0.50 درصد برای ژل آلوئه ‌ورا) به‌طور جداگانه به ...  بیشتر