تکنولوژی مواد غذایی
بررسی اثر کربوکسی متیل سلولز والکل و دما بر روی پایداری آنزیم ترمولیزین

امیر عاقلی کهنه شهری؛ یعقوب پاژنگ؛ فاطمه قمری

دوره 21، شماره 2 ، دی 1401، ، صفحه 91-102

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.354142.1306

چکیده
  آنزیم ترمولیزین (EC 3.4.24.4) آنزیم متالوپروتئیناز مقاوم به حرارت است که پیوند پپتیدی دارای آمینواسید آبگریز لوسین و فنیل آلانین را هیدرولیز می‌کند. افزایش برخی ترکیبات می‌تواند باعث پایداری این آنزیم شود. در این پژوهش اثر کربوکسی متیل سلولز به‌عنوان افزودنی بر عملکرد و پایداری ترمولیزین بررسی گردیده است. ابتدا در شرایط سنجش فعالت آنزیم ...  بیشتر

ایمنی مواد غذایی
بررسی جذب و توزیع کادمیوم در بخش‌های مختلف سبزیجات رایج در کشور

بهمن یارقلی؛ اکرم حسین نژادمیر

دوره 21، شماره 2 ، دی 1401، ، صفحه 169-183

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.356738.1320

چکیده
  هدف این پژوهش بررسی تاثیر سطوح مختلف غلظت کادمیم محـیط ریـشه بر مقدار جذب و تجمع آن در اندام‌های مختلف هفت نوع سبزی رایـج در کشور است که به صورت یک طرح آزمایشی فاکتوریل در قالب بلوک‌های کامل تصادفی در سه تیمار و سه تکرار در سال 1389 به اجرا درآمد. تیمارها شامل غلظت‌های صفر، 50 و 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم کادمیم در خاک است. خاک مورد استفاده ...  بیشتر