غذاهای فراسودمند
تولید شیرکاکائو پروبیوتیک غنی‌شده با ویتامین D و اثر آن بر زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس

ثنا پورسلیمانی؛ شیلا برنجی؛ لیلا ناطقی؛ فاطمه زارعی

دوره 20، شماره 2 ، اسفند 1400، ، صفحه 1-16

https://doi.org/10.22092/fooder.2022.125485.1205

چکیده
  فراورده های لبنی با توجه به مصرف روزانه بالا در بین مردم به عنوان یک حامل ترکیبات سودمند و مواد پروبیوتیک می‌تواند نخستین گزینه در جهت غنی‌سازی به شمار آید. در این مطالعه، تولید فرآورده‌ای فراسودمند دارای ویتامین D3 از شیرکاکائو در چهار سطح (IU 0، IU 300، IU 400، IU 500 و IU 600) همراه با باکتری‌های آغازگر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ( CFU/ml ...  بیشتر

غذاهای فراسودمند
تاثیر استفاده از پودر سنجد (Elaeagnus angustifolia) بر ویژگی های کیفی ماست قالبی بدون چربی

شمیم نوائیان قاسمی؛ مصطفی سلطانی؛ مریم مصلحی شاد

دوره 19، شماره 2 ، دی 1399، ، صفحه 159-176

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.127989.1239

چکیده
  از میوه درخت سنجد (Elaeagnus angustifolia) به دلیل دارا بودن خواص تغذیه‌ای و دارویی، در درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود. هدف این تحقیق بررسی اثر استفاده از مقادیر مختلف پودر سنجد بر ویژگی‌های کیفی ماست قالبی تولید شده با استفاده از شیر بدون چربی است. به این منظور، نمونه‌های ماست قالبی از شیر کامل، شیر بدون چربی و افزودن پودر سنجد در ...  بیشتر

غذاهای فراسودمند
بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی بستنی غنی شده با فیتواسترول

محمد امین زارعی؛ رضوان پوراحمد؛ مهناز هاشمی روان

دوره 19، شماره 1 ، شهریور 1399، ، صفحه 53-64

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.124696.1192

چکیده
  بستنی یک دسر لبنی است که ارزش تغذیه‌ای بالایی دارد. هدف از این تحقیق، غنی‌سازی بستنی با فیتواسترول و تولید محصولی فراسودمند است. مقادیر مختلف فیتواسترول (1، 2، 3 و 4 درصد) برای غنی‌سازی بستنی اضافه شد. نمونه‌های بستنی به مدت 60 روز در دمای 18- درجه سلسیوس نگهداری شدند. ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی (اسیدیته، مواد جامد کل، افزایش حجم، ویسکوزیته ...  بیشتر