فناوریهای پس از برداشت
بررسی تولید و خصوصیات فیزیکوشیمیایی سرکه خرمای استعمران

لیلا بهبهانی؛ مریم رواقی

دوره 22، شماره 2 ، دی 1402، ، صفحه 45-54

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.359191.1338

چکیده
  سرکه یک چاشنی فراسودمند و پرمصرف در سراسر جهان است که از مواد اولیه مختلفی تهیه می‌شود. گزارش‌های زیادی در تأیید قدرت ضداکسایشی سرکه و استفاده از آن به عنوان کاهنده چربی خون و کاهش وزن وجود دارد. این ماده همچنین به دلیل وجود مواد مغذی مانند کربوهیدرات‌ها، اسیدهای آمینه و پپتیدها، ویتامین‌ها و مواد معدنی یک افزودنی غذایی برتر است. ...  بیشتر

تکنولوژی مواد غذایی
بررسی اثر کربوکسی متیل سلولز والکل و دما بر روی پایداری آنزیم ترمولیزین

امیر عاقلی کهنه شهری؛ یعقوب پاژنگ؛ فاطمه قمری

دوره 21، شماره 2 ، دی 1401، ، صفحه 91-102

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.354142.1306

چکیده
  آنزیم ترمولیزین (EC 3.4.24.4) آنزیم متالوپروتئیناز مقاوم به حرارت است که پیوند پپتیدی دارای آمینواسید آبگریز لوسین و فنیل آلانین را هیدرولیز می‌کند. افزایش برخی ترکیبات می‌تواند باعث پایداری این آنزیم شود. در این پژوهش اثر کربوکسی متیل سلولز به‌عنوان افزودنی بر عملکرد و پایداری ترمولیزین بررسی گردیده است. ابتدا در شرایط سنجش فعالت آنزیم ...  بیشتر