تکنولوژی مواد غذایی
ارزیابی تأثیر گاز ازن بر ویژگی‌های کیفی برنج (رقم فجر)

علیرضا قدس ولی؛ جلال محمدزاده

دوره 21، شماره 1 ، مرداد 1401، ، صفحه 119-138

https://doi.org/10.22092/fooder.2022.354542.1307

چکیده
  برنج (Oryza sativa L) پس از گندم دومین غله مهم در دنیا به حساب می‌آید. دانه برنج و فرآورده‌های به‌دست آمده از آن تقریباً 40 درصد غذای مورد نیاز نیمی از مردم جهان را تشکیل می‌دهند. به منظور جایگزینی روش‌های نوین و کم خطر در انبار کردن دانه‌ها‌ی غلات همراه با حفظ کیفیت آن، در این تحقیق اثر غلظت گاز ازن و مدت زمان ازن‌دهی روی برخی ویژگی‌های ...  بیشتر

بهداشت مواد غذایی
ارزیابی اثر گاز ازن بر ویژگی‌های کیفی و عمر انباری دانه جو

جلال محمدزاده؛ جواد زنگانه؛ علی رضا قدس ولی

دوره 20، شماره 1 ، شهریور 1400، ، صفحه 109-122

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.343263.1272

چکیده
  تولید جو مقام چهارم را در جهان دارد. مصرف جو با توجه به‌خواص مفید و مغذی آن، در اکثر کشورهای دنیا رو به افزایش است. در راستای جایگزینی روش‌های نوین و کم‌خطر برای افزایش عمرانباری غلات (به‌جای استفاده از سموم شیمیایی)، در این تحقیق تأثیر گاز ازن با دو متغیر غلظت ازن (25، 50 و 75 پی‌پی‌ام) در مدت زمان ازن‌دهی (3،1، 5 و 7 روز) در دانه جو (رقم ...  بیشتر

غذاهای فراسودمند
بررسی استفاده از شربت سورگوم شیرین به عنوان جایگزین شکر در فرمولاسیون بیسکویت و نان قندی

جلال محمدزاده؛ جواد زنگانه؛ علیرضا صابری

دوره 18، شماره 2 ، اسفند 1398، ، صفحه 183-198

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.125042.1197

چکیده
  امروزه استفاده از ترکیبات طبیعی به خصوص شیرین ­کننده­ ها در فرآورده­ های آردی اهمیت ویژه ­ای دارد. شربت سورگوم  شیرین­کننده ای است طبیعی و مغذی که می­تواند جایگزینی مناسب برای شکر، به خصوص در بیسکویت و نان قندی، باشد. در این تحقیق، امکان استفاده از شربت سورگوم شیرین (رقم KFS2 کشت شده در ایستگاه تحقیقاتی گرگان) به ­جای ...  بیشتر

بهینه سازی فرایند استخراج روغن زیتون به منظور افزایش راندمان و بهبود خصوصیات کیفی (روغن)

جلال محمدزاده؛ محمدرضا احمدی

دوره 9، شماره 2 ، شهریور 1387، ، صفحه 113-126

چکیده
  روغن زیتون یکی از  قدیمی­ترین روغن­های گیاهی است و ششمین منبع تأمین روغن جهان است.  فرایند استخراج روغن زیتون نسبت به سایر منابع روغنی متفاوت است و روغن آن (روغن بکر) به­صورت مستقیم مصرف می­شود، بنابراین تولید روغنی با حداکثر راندمان استخراج و کیفیت، با اهمیت است.  بدین منظور در این تحقیق به بررسی اساسی­ترین مراحل فرایند ...  بیشتر

بهینه سازی شرایط استخراج و ترسیب در تهیه ایزوله پروتئینی از کنجاله کلزا

جلال محمدزاده؛ مسعود یقبانی

دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1385، ، صفحه 129-138

چکیده
  کنجاله کلزا 43-38 درصد پروتئین دارد و از نظر کیفی پروتئین­های آن ترکیبی از اسیدهای آمینه مناسب و در حد دانه‌های غلات است.  تولید ایزوله پروتئینی در واقع هم موجب استفاده بهینه از کنجاله کلزا می­شود و هم به عنوان منبع انرژی و پروتئین جهت تقویت و غنی­سازی اکثر مواد غذایی می­تواند به کار رود.  استخراج­پذیری و رسوب پروتئین‌های ...  بیشتر

اثر شرایط مختلف پوست گیری بر کیفیت و کمیت روغن استحصالی دانه کلزا

جلال محمدزاده؛ رضا فامیل مومن؛ ندا مفتون آزاد

دوره 7، شماره 1 ، خرداد 1385، ، صفحه 111-124

چکیده
  هدف از پوست­گیری دانة کلزا کاهش مقدار فیبر، بهبود ارزش غذایی کنجاله، و بالا بردن راندمان استخراج و کیفیت روغن است.   اتصال بین پوسته و مغز دانه بسیار قوی است، لذا  قبل از پوست­گیری دانه­ها باید مشروط شوند.  بدین منظور دانة کلزا، تحت تأثیر دو تیمار مرطوب کردن شامل خیساندن در آب مقطر با دمای 22 درجة سانتی­گراد به مدت 70 ...  بیشتر