مقاله پژوهشی
اثر بار رسوبی معلق بر ضریب افت انرژی در لوله‌های پلی اتیلن

کوثر گرجی؛ محمدحسین امید؛ صلاح کوچک زاده

دوره 12، شماره 1 ، خرداد 1390، صفحه 1-16

https://doi.org/10.22092/jaer.2011.100293

چکیده
  در آبگیری از رودخانه‌ها همواره ذرات رسوب به همراه آب به‌صورت بارهای کف و رسوبات معلق وارد تأسیسات انتقال و تنظیم آب می‌شوند و تغییراتی در شرایط جریان لوله‌ها و کانال‌ها ایجاد می‌کنند. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر رسوبات معلق بر میزان افت انرژی در لوله‌های صاف انجام شده است.  بدین منظور آزمایش‌هایی با مخلوط آب و رسوب با غلظت‌های ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بهبود مدیریت آبیاری هیبریدهای ذرت دانه‌ای در ارزوئیه کرمان با استفاده از مدل SWAP

نادر کوهی چله کران؛ امیر اسلامی؛ رسول اسدی

دوره 12، شماره 1 ، خرداد 1390، صفحه 17-32

https://doi.org/10.22092/jaer.2011.100294

چکیده
  پژوهش حاضر بر روی محصول ذرت در ارزوئیه کرمان به­مدت دو سال متوالی 85-84 و 86-85 انجام گرفت.  آزمایش به­صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با 4 تکرار که در آن مقدار آب مصرفی در4 سطح به­عنوان فاکتور اصلی (60، 80، و 100 درصد نیاز آبی ذرت و آبیاری بر اساس عرف منطقه) و رقم در سه سطح (سینگل کراس 404، 700، و 704) به­عنوان فاکتور فرعی ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
شبیه سازی منحنی رخنه عناصر خنثی و غیر جذبی با استفاده از پارامترهای هیدرولیکی خاک

علی دیندارلو؛ علیرضا سپاسخواه

دوره 12، شماره 1 ، خرداد 1390، صفحه 33-44

https://doi.org/10.22092/jaer.2011.100296

چکیده
  فرایند انتقال املاح از توزیع سرعت آب در محیط متخلخل خاک تأثیر می­پذیرد و توزیع اندازه منافذ خاک از منحنی مشخصه آب خاک به کمک ضریب n یا نمای معادله منحنی مشخصه قابل پیش­بینی است که می­تواند در استنتاج توزیع سرعت آب در منافذ استفاده شود.  در این مطالعه منحنی رخنه عناصر خنثی و غیر جذبی با استفاده از پارامترهای هیدرولیکی خاک برای ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی عملکرد خشک کن انجمادی به کمک شبیه سازی عددی

محمدرضا شهداد؛ مرتضی خان احمدی؛ علیرضا فضلعلی

دوره 12، شماره 1 ، خرداد 1390، صفحه 45-58

https://doi.org/10.22092/jaer.2011.100298

چکیده
  یک مدل ریاضی برای فرایند خشک‌کن انجمادی توسعه یافته­است که در آن برای نخستین بار ابعاد و مشخصات چگالنده نیز در­نظر گرفته شده­است.  براساس این مدل نرم­افزار شبیه­ساز در محیط MATLAB نوشته شد و کارائی آن در مقایسه با داده‌‌‌های تجربی خشک کردن سوسپانسیون 20درصد جامدات شیر به­دست آمده از یک خشک­کن انجمادی آزمایشگاهی با موفقیت، ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
روند تغییرات صفات فیزیکی و زیست شیمیایی میوه ارقام بومی تابستانه سیب (Malus domestica Borkh.) در سردخانه

مهدی عشقی؛ حسن حاج نجاری؛ سیامک کلانتری؛ سیما دامیار؛ ولی اله رسولی

دوره 12، شماره 1 ، خرداد 1390، صفحه 59-70

https://doi.org/10.22092/jaer.2011.100300

چکیده
  این پژوهش در سال 1386 به­منظور شناسایی تغییرات برخی صفات طی دوره انبارمانی میوه، بر درختان 16 ساله پیوند شده بر پایه­های بذری 7 رقم سیب بومی زودرس تا متوسط ‌رس شامل' قندک کاشان'، ' گلاب اصفهان'، 'مشهد'، ' گلاب کهنز'،'عسلی'، ' قرمز رضائیه' ورقم جدیدگل بهار  پرورش یافته در ایستگاه تحقیقات باغبانی کمال‌آباد کرج انجام شد.  به این منظور ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
اثرات سرعت دورانی خردکن چکشی، دما و زمان هم زدن بر کمیت و کیفیت روغن زیتون رقم روغنی

نسیبه ایزدی خواه؛ حسین مبلی؛ عباس اکبرنیا؛ حجت احمدی؛ شاهین رفیعی

دوره 12، شماره 1 ، خرداد 1390، صفحه 71-82

https://doi.org/10.22092/jaer.2011.100301

چکیده
  چگونگی استحصال روغن زیتون می­تواند بر کیفیت و کمیت روغن اثرگذار باشد.  در این پژوهش روغن به­دست آمده از خردکن چکشی در سرعت­های دورانی 720 و 1450 دور بر دقیقه، دماهای هم­زدن 30، 45، و 60 درجه سلسیوس و زمان هم­زدن 10، 20، و 30 دقیقه از نظر کمی (رطوبت و چربی) و کیفی (اسیدیته و پراکسید) بررسی و داده­های آزمون حاصل از آزمایش فاکتوریل در قالب ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تأثیر خاک‌ورزی مرسوم و حفاظتی بر عملکرد ذرت در تناوب جو ذرت

اردشیر اسدی؛ مجتبی یحیی آبادی؛ اورنگ تاکی

دوره 12، شماره 1 ، خرداد 1390، صفحه 83-96

https://doi.org/10.22092/jaer.2011.100302

چکیده
  شدت بالای تبخیر از سطح خاک به علت درجه حرارت بالای محیط و پایین ‌بودن رطوبت نسبی هوا، فقیر بودن خاک از نظر مواد آلی و ناپایداری ساختمان خاک از شاخصه‌های مناطق خشک و نیمه خشک ایران محسوب می‌گردد.  به نظر می‌رسد در یک مدیریت منطقه­ای حفظ و نگهداری بقایای گیاهی با عملیات خاک­ورزی در صورت عدم تأثیر منفی بر عملکرد محصول می‌تواند ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی و مدلسازی فرایند جذب آب در دماهای مختلف و تأثیر آن بر آسیاب کردن هسته خرما

احمد غضنفری مقدم؛ مطهره واعظی زاده؛ شهین نوربخش

دوره 12، شماره 1 ، خرداد 1390، صفحه 97-108

https://doi.org/10.22092/jaer.2011.100304

چکیده
  در فرایند تهیه خوراک دام یا روغن از هسته خرما ابتدا آن را می­خیسانند تا هسته نرم شود و انرژی کمتری صرف آسیاب کردن آن گردد.  در این پژوهش به بررسی اثر دمای آب در چهار سطح 25، 35، 55، و 65 درجه سلسیوس در میزان جذب آب و قطر ذرات آسیاب شدة هسته خرما پرداخته شده است.  بررسی روند جذب آب توسط هسته خرما نشان می­دهد که با افزایش دمای آب، سرعت ...  بیشتر