مقاله پژوهشی
ارزیابی ریسک خشکسالی کشاورزی در شهرستان های استان کرمانشاه

فاطمه میرزایی ندوشن؛ سعید مرید؛ صالح ارشد

دوره 11، شماره 3 ، آذر 1389، صفحه 1-14

چکیده
  خشکسالی کشاورزی در سال­های اخیر خسارات زیادی به کشور وارد ساخته است که باید تلاش کرد تا با استفاده از مدیریت منطقی، حتی­الامکان خسارات ناشی از آن را کاهش داد.  بدین منظور لازم است تا مناطق متاثر از این بلا مقایسه شوند و در اولویت اقدامات مدیریتی قرار گیرند.  در این مقاله برای تحلیل ریسک خشکسالی کشاورزی و مقایسة آن در شهرستان­های ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی تأثیر سرعت و نوع تیغه بر نیروی مورد نیاز برش ساقة دو رقم نیشکر جنوب خوزستان

محمد جعفری؛ علی رجبی پور؛ حسین مبلی

دوره 11، شماره 3 ، آذر 1389، صفحه 15-26

چکیده
  محصولات و مواد کشاورزی در دوران رشد خود در معرض بارگذاری­های طبیعی قرار دارند و به هنگام برداشت و پس از آن نیروهای مکانیکی مختلف به آنها وارد می­شود.  یکی از این محصولات نیشکر است که برای برداشت آن نیروی برشی زیادی مورد نیاز است.  بهینه­سازی و ساخت ابزار برش در ماشین­های برداشت نیشکر نیاز به مطالعات اساسی پارامترهای مکانیکی ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
مدیریت بهینه بهره‌برداری از کانال‌های آبیاری در شرایط استفاده تلفیقی از آب‌های سطحی و زیرزمینی

علیرضا عمادی؛ محمدجواد منعم؛ کورش محمدی

دوره 11، شماره 3 ، آذر 1389، صفحه 27-40

چکیده
  استفادة تلفیقی از آب‌های سطحی و زیرزمینی در شبکه‌های آبیاری، بر بهره‌برداری از کانال‌های آبیاری تأثیر می‌گذارد.  جهت مدیریت بهینة کانال‌های آبیاری، مدل‌ شبیه‌سازی- بهینه‌سازی ICSS-SCE توسعه یافت.  از مدل‌ تهیه شده در بهینه‌سازی بهره‌برداری از کانال L8 شبکه آبیاری قزوین استفاده شد که دارای 5 چاه تلفیقی است.  بدین منظور دو ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تعیین مقاومت برشی ساقه و نیروی لازم برای کندن گل زعفران

هادی واله قوژدی؛ سیدرضا حسن بیگی بیدگلی؛ محمدحسین سعیدی راد؛ محمدحسین کیانمهر

دوره 11، شماره 3 ، آذر 1389، صفحه 41-54

چکیده
  مقاومت برشی، انرژی لازم برای برش به ازای واحد سطح، همچنین نیرو و انرژی مورد نیاز برای کندن گل­ پارامترهایی مهم در طراحی و توسعة مکانیزم­های برداشت هستند.  در این تحقیق تأثیر سرعت برش و زاویة تیزی تیغه بر مقاومت برشی و انرژی لازم برای برش به ازای واحد سطح ساقة زعفران(Crocus sativus L.)  در رطوبت­های مختلف برش تعیین شد.  تأثیر سرعت ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی اختلاط مالت منابع غلاتی جهت استفاده در صنایع پخت و تولید نوشابه‌های مالتی غیر الکلی

علیرضا قدس ولی

دوره 11، شماره 3 ، آذر 1389، صفحه 55-70

چکیده
  ویژگی‌های کمّی و کیفی (راندمان استخراج عصارة گرم، راندمان استخراج عصارة سرد،قدرت دیاستاتیک، پروتئین کل و پروتئین انحلال­پذیر، شاخص تغییرات اصلاحی نیتروژن یا شاخص کلباچ، میزان رنگ و فعالیت بتاگلوکاناز) مالت‌های تهیه شده از دانه‌های غلاتی جو رقم صحرا، گندم رقم تجن، و تریتیکاله و نیز مخلوط‌های مالتی تهیه شده از آنها در قالب طرح ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
جداسازی تبخیر- تعرق به روش بیلان انرژی (نسبت بوون) در سیستم آبیاری قطره‌ای زیرسطحی

هانیه کوثری؛ حسین دهقانی سانیج؛ فرهاد میرزایی؛ عبدالمجید لیاقت

دوره 11، شماره 3 ، آذر 1389، صفحه 71-86

چکیده
  روش‌های دقیق و کاربردی در جداسازی تبخیر-تعرق، اطلاعاتی سودمند برای مدیریت آب در مزرعه در جهت بهبود کارایی مصرف آب فراهم می‌کند.  شناخت این روش­ها بالاخص در مورد سیستم‌های نوین آبیاری که با هزینه­ای بالا اجرا می‌شوند با اهمیت است.  به این منظور در تحقیقی که در تابستان 1388 در مزرعة مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کرج اجرا شد، تبخیر-تعرق ...  بیشتر