مقاله پژوهشی
تعیین انرژی سفیدکردن، شاخص انرژی مصرفی و شاخص سفیدشدگی در سه رقم برنج

غلامرضا روحی؛ میر حسین پیمان؛ سعید مینایی

دوره 11، شماره 2 ، شهریور 1389، صفحه 1-16

چکیده
  فرایند تبدیل برنج یکی از صنایع تبدیلی بخش کشاورزی است که در آن مقدار زیادی انرژی الکتریکی حاصل از سوخت­های فسیلی مصرف می‌شود.  برای بررسی اثر عوامل مختلف بر انرژی مصرفی در فرایند سفیدکردن برنج، شاخص سفیدشدگی و شاخص انرژی مصرفی در سفیدکردن، اثر سه عامل مدت زمان سفیدکردن، رقم، و رطوبت در مرحلة سفیدکردن در قالب طرح کرت­های دوبار ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی آزمایشگاهی آبشستگی رسوبات غیرچسبنده در پایین دست کف بند

حسین حمیدی فر؛ محمدحسین امید

دوره 11، شماره 2 ، شهریور 1389، صفحه 17-28

چکیده
  پیش­بینی میزان آبشستگی موضعی در پایین­دست سازه­های هیدرولیکی از موضوعات مورد توجه محققان در سال­های اخیر بوده است. در این تحقیق اثر اندازة دانه، عمق پایاب، و عدد فرود بر آبشستگی موضعی بستر ناشی از جت افقی مستغرق خروجی از زیر یک دریچه کشویی بررسی شده است.  در این بررسی، از رسوبات غیرچسبنده با دو دانه­بندی مختلف در پایین­دست ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
طراحی، ساخت و واسنجی دینامومتر اتصال سه‌‌نقطه قابل تنظیم برای تراکتورهای کشاورزی رایج در ایران

یوسف عباسپور گیلانده؛ سینا حقیقت شیشوان؛ ولی رسولی شربیانی؛ ضرغام فاضل نیاری

دوره 11، شماره 2 ، شهریور 1389، صفحه 29-48

چکیده
  در این مقاله طراحی، ساخت، و واسنجی یک دینامومتراتصال سه‌‌نقطه با قابلیت اتصال سریع به تراکتورها و ادوات کشاورزی بررسی شده است.  در این تحقیق یک نوع دینامومتر با قابی به­ شکل U وارونه طراحی و ساخته شد که بین بازوهای سیستم اتصال سه‌‌نقطه تراکتور و ادوات کشاورزی سوار می­شود.  دینامومتر اتصال سه‌‌نقطه به گونه‌ای طراحی گردید ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
عوامل مؤثر بر نیرو و انرژی برای جداکردن زیره از بوته زیرة سبز

محمدحسین سعیدی راد؛ احمد طباطبایی فر؛ فوژان بدیعی

دوره 11، شماره 2 ، شهریور 1389، صفحه 49-58

چکیده
  زیرة سبز گیاهی یکساله و یکی از گیاهان زراعی مستعد برای مناطق خشک و نیمه‌خشک ایران است.  زیرة سبز  به­ دلیل نیاز آبی کم و کوتاه بودن فصل رشد آن در سال­های اخیر مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.  زیرة سبز در زمان برداشت مقاومت کمی در برابر ریزش دارد و اگر توجه نشود بخش عمده­ای از محصول از دست می­رود.  دلیل ریزش دانه در ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی ویژگی های مکانیکی فیلم های نانویی نقره- رس برای بسته‌بندی مواد غذایی

سعید مینایی؛ میثم ستاری نجف آبادی؛ محمدحسین عزیزی؛ حامد افشاری

دوره 11، شماره 2 ، شهریور 1389، صفحه 59-72

چکیده
  در این پژوهش، ویژگی­های مکانیکی هفت نوع فیلم نانویی با درصدهای مختلف نقره و رس- نقره، شامل مدول الاستیسیته، مقاومت کششی، چغرمگی، درصد کشیدگی تا پاره شدن، مقاومت در برابر رشد پارگی، و رنگ فیلم‌های نانویی بررسی شده و با فیلم شاهد (فاقد ذرات نانو) مقایسه شد.  نتایج نشان داد که با به­کار بردن ذرات نانویی در فیلم پلی­اتیلن با دانسیتة ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
ارزیابی فنی و اقتصادی آبیاری با لوله‌های کم فشار (هیدروفلوم) و مقایسه آن با آبیاری سنتی و بارانی

علی قدمی فیروزآبادی؛ سیدمحسن سیدان؛ فریبرز عباسی

دوره 11، شماره 2 ، شهریور 1389، صفحه 73-84

چکیده
  کمبود و کاهش تدریجی منابع آب با کیفیت مناسب، از مهمترین عوامل محدودکننده تولیدات کشاورزی در ایران به شمار می‌رود و از این رو استفادة بهینه از منابع آب و افزایش کارایی مصرف آب از ضروریات بخش کشاورزی محسوب می‌شود.  در این خصوص به‌کارگیری سامانه‌های آبیاری کم‌فشار از جمله هیدروفلوم به­ عنوان گزینه‌ایبه­جای روش‌های سنتی قابل ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تعیین برخی از خواص فیزیکی میوة زغال‌آخته

علی ماشاءاله کرمانی؛ حمیدرضا گازر؛ احمد صادقی

دوره 11، شماره 2 ، شهریور 1389، صفحه 85-94

چکیده
  در این تحقیق تعدادی از خواص فیزیکی یک نوع زغال‌آخته از منطقۀ الموت قزوین (روستای هیر) اندازه‌گیری و ارزیابی شد.  مقادیر متوسط طول، عرض، و ضخامت (ارتفاع)، وزن هزار میوه و یک میوه، قطر متوسط هندسی، حجم، مساحت سطح رویه، مساحت سطح مقطع، کُرویت، چگالی حقیقی (میوه)، چگالی توده، تخلخل و سرعت حد میوة رسیدة زغال‌آخته (با رطوبت 30/73 درصد بر ...  بیشتر