مقاله پژوهشی
بهینه‌سازی الگوی کشت بر اساس مقادیر پیش‌بینی‌شده جریان رودخانه (مطالعه موردی رودخانه صوفی‌چای و شبکه آبیاری پایین‌دست)

نازنین شاه کرمی؛ سعید مرید؛ محمدعلی رحیمی جمنانی

دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1385، صفحه 1-18

چکیده
  تعیین سطح زیر کشت بر اساس منابع آب موجود در شرایط مختلف و به ویژه در شرایط خشکسالی، اهمیت زیادی دارد.  در این تحقیق با استفاده از روش­های مناسب برای پیش‌بینی جریان ورودی به سد در سال آتی و با استفاده از مدل­های بهینه‌سازی، سطح زیر کشت محصولات زراعی زیر شبکة آبیاری صوفی‌چای که سد علویان منبع اصلی تأمین آب آن است، تعیین شد.  ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
مقایسه روش های مختلف تهیه بستر بذر تحت شرایط خشک بر عملکرد ذرت دانه‌ای بعد از گندم

مجید روزبه؛ محمد لغوی

دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1385، صفحه 19-32

چکیده
  دقیق‌ترین راه برای ارزیابی کارایی ماشین­های کشاورزی، آزمایش آنها در شرایط خاص منطقه‌ای و اقلیمی است.  به همین جهت در یک آزمون، تأثیر پنج روش مختلف تهیة بستر با گاوآهن برگردان‌دار و بشقابی به همراه ادوات مختلف خاک‌ورزی ثانویه بر تغییر شرایط فیزیکی خاک و عملکرد ذرت دانه‌ای در ایستگاه تحقیقات کشاورزی داراب، با متوسط بارندگی ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی شاخص های عملکرد آبیاری در شبکه آبیاری درودزن

محمدعلی شاهرخ نیا؛ محمد جوان

دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1385، صفحه 33-46

چکیده
  عملکرد بسیاری از شبکه­های آبیاری در دنیا پایین است که بررسی مشکلات این شبکه­ها از اولویت­های کشاورزی هر کشور به شمار می­آید.  در تحقیق حاضر، عملکرد شبکه از لحاظ توزیع آب در قسمتی از شبکه آبیاری درودزن در استان فارس بررسی شده است.  برای این ارزیابی­ها از شاخص­هایی مانند نسبت عملکرد تحویل(Delivery Performance Ratio)، بازده و عدالت ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
ارزیابی عملکرد دستگاه ساقه کن پنبه

محمدرضا مستوفی سرکاری؛ پیام ملکی تبریز؛ سعید مینایی

دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1385، صفحه 47-58

چکیده
  در ایران سطح نسبتاً وسیعی از زمین­های کشاورزی به کشت پنبه اختصاص دارد.  پس از برداشت محصول، ساقه­های باقیمانده در زمین، موجب می­شود عملیات کاشت محصول بعدی (گندم، چغندرقند، ذرت ...) دشوار شود.  در این طرح، پس از بررسی روش­های مختلف ارائه شده، روشی انتخاب شده است که برای بیرون کشیدن ساقه از دو دیسک استفاده شود.  این دو دیسک ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تعیین ‌عمر انباری ‌چیپس‌ سیب‌زمینی ‌سرخ ‌شده ‌‌در ‌مخلوط‌‌ روغن‌های‌‌ پالم‌ اولئین‌‌ آفتابگردان‌‌ و پنبه دانه

خدیجه خوش طینت؛ پرویز کاوسی؛ پروین زندی

دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1385، صفحه 59-70

چکیده
  چیپس‌ سیب‌زمینی ‌یکی ‌از‌ محصولات‌ عمده‌ تولید‌ شده‌ به‌ روش‌ سرخ ‌کردن ‌عمیق ‌است ‌و‌ عمدتاً کودکان ‌و ‌نوجوانان آن را ‌مصرف ‌می‌کنند‌.‌  بنابراین، ‌استفاده ‌از ‌روغن‌ سرخ‌کردنی‌ مناسب‌ و ‌ماندگاری ‌چیپس‌تولیدی ‌‌اهمیتی خاص‌ دارد‌.‌  هدف از این پژوهش، تعیین‌ عمر انباری (Shelf - life) چیپس سیب‌زمینی ‌سرخ‌ ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
ارزیابی شبکه های آبیاری به روشBenchmarking با تعیین ارزش نسبی شاخص ها

جلال جلیلی؛ سیدجلال جبلی؛ هوشنگ قمرنیا؛ محمدجواد منعم

دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1385، صفحه 71-88

چکیده
  ارزیابی عملکرد شبکه­های آبیاری اولین مرحله جهت یافتن راهکارهای بهبود شبکه­هاست.  روش ارزیابی مقایسه­ای (Benchmarking) در شبکه­های آبیاری اخیراً از طرف مراجع بین­المللی مدیریت منابع آب پیشنهاد و در بعضی از کشورها نیز اجرا شده است که با استفاده از راهکارهای مناسب باعث بهبود عملکرد در شبکه­ها گردیده است.  در روش­های معمول ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
اثر روش‌های مختلف خاک‌ورزی بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم برنج به روش خشکه‌کاری در منطقه شاوور خوزستان

الیاس دهقان؛ مرتضی الماسی

دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1385، صفحه 89-100

چکیده
  خاک‌ورزی، با این که مزایای مشخص و مهم دارد، در برخی موارد دارای آثار زیانباری نیز هست که می‌توان با به کار‌گیری چند روش مناسب این آثار را کاهش داد.  این آزمایش برای مقایسه روش‌های خاک‌ورزی از نظر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام برنج، در تابستان سال 1382 در یک خاک رسی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی شاوور واقع در شمال اهواز اجرا شد. آزمایش ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
آبشویی نیترات در سیستم آبیاری بارانی تحت مدیریت کود آبیاری ذرت

مهدی قیصری؛ سیدمجید میرلطیفی؛ مهدی همایی؛ محمداسماعیل اسدی

دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1385، صفحه 101-118

چکیده
  مدیریت آب و کود نیتروژنی برای افزایش عملکرد  و کاهش آلودگی منابع آب، ضروری است.  اعمال چنین مدیریتی مستلزم شناخت عوامل مؤثر  بر چرخة نیتروژن خاک است.  مقدار، زمان و روش استفاده از  نیتروژن و آب از عوامل مؤثر بر این چرخه است.  هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر سطوح مختلف کود نیتروژن و آب با مدیریت کود- آبیاری از‌ طریق سیستم ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تعیین برخی خواص فیزیکی دانة کلزا (واریته لیکورد)

عبدالله ایمان مهر؛ برات قبادیان؛ سعید مینایی؛ جواد فردمال

دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1385، صفحه 119-128

چکیده
  دانستن خصوصیات فیزیکی دانه­های کلزا برای طراحی بهینه دستگاه­هایی که در انتقال، جابه­جایی، فرآوری و ذخیره این محصول به کار می­رود، لازم است.  در این مطالعه، برخی خصوصیات فیزیکی دانه کلزا اندازه­گیری و ارزیابی شد.  در این آزمایش­ها خواص فیزیکی دانه­های کلزا (واریته لیکورد) شامل، ابعاد محوری، قطر میانگین هندسی، سطح ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بهینه سازی شرایط استخراج و ترسیب در تهیه ایزوله پروتئینی از کنجاله کلزا

جلال محمدزاده؛ مسعود یقبانی

دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1385، صفحه 129-138

چکیده
  کنجاله کلزا 43-38 درصد پروتئین دارد و از نظر کیفی پروتئین­های آن ترکیبی از اسیدهای آمینه مناسب و در حد دانه‌های غلات است.  تولید ایزوله پروتئینی در واقع هم موجب استفاده بهینه از کنجاله کلزا می­شود و هم به عنوان منبع انرژی و پروتئین جهت تقویت و غنی­سازی اکثر مواد غذایی می­تواند به کار رود.  استخراج­پذیری و رسوب پروتئین‌های ...  بیشتر