مقاله پژوهشی
تعیین مشخصه‌‌های فنی سامانه‌های استحصال و جمع‌آوری آب باران برای بادام دیم

علیرضا توکلی

دوره 14، شماره 2 ، شهریور 1392، صفحه 1-16

https://doi.org/10.22092/jaer.2013.100229

چکیده
  به منظور افزایش بهره‌وری بارش، کاهش سهم مصارف غیرمفید بارش و ایجاد باغ بادام از طریق سامانه‌های مختلف استحصال و جمع‌آوری آب باران در حوضه‌های کوچک (MCWH)، این پژوهش از سال 1379 به مدت 6 سال در استان‌ آذربایجان‌شرقی، شهرستان اسکو – منطقه یال ایلخچی و در دیمزارهای کشاورزان به اجرا درآمد. تیمارهای مورد مطالعه شامل آرایش سامانه‌های ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
پیش بینی زاویۀ پایدار سواحل رودخانه های لایه به لایه پس ازگسیختگی توده ای از نوع صفحه ای

مجید رضایی مایانی؛ ابراهیم امیری تکلدانی؛ محمدهادی داوودی

دوره 14، شماره 2 ، شهریور 1392، صفحه 17-30

https://doi.org/10.22092/jaer.2013.100230

چکیده
  گسیختگی توده​ای از نوع صفحه­ای از محتمل­ترین انواع گسیختگی سواحل رودخانه در سطح جهان است و هر سال حجم قابل توجهی از خاک­های حاصلخیز و تأسیسات مجاور سواحل رودخانه را تخریب می​کند.  از عوامل مهم در تحلیل پایداری این نوع گسیختگی، زاویۀ ساحل پس از وقوع گسیختگی است که در تعریف شکل هندسی بلوک تخریب ​شده نیز نقش دارد.  برای برآورد ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی خودپالایی جریان های رودخانه ای با توسعه و کاربرد مدل های ریاضی مطالعه موردی: رودخانه پسیخان- گیلان

امیرحسین انصاری پور؛ کیومرث ابراهیمی؛ محمدحسین امید

دوره 14، شماره 2 ، شهریور 1392، صفحه 31-42

https://doi.org/10.22092/jaer.2013.100231

چکیده
  ظرفیت خودپالایی رودخانه­ها تابع عوامل زمانی و مکانی، نوع و شدت بار آلاینده­های ورودی و نیز شرایط محیطی بستر رودخانه است.  در حقیقت، ارزیابی خودپالایی رودخانه تعیین مقدار اکسیژن محلول در طول آن است که بر اساس این ظرفیت می­توان دریافت رودخانه از لحاظ آلودگی در چه وضعیتی است و در چه نقاطی وضعیت بحرانی کمبود اکسیژن محلول وجود ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی روند تغییرات فیزیکوشیمیایی ارقام متداول برنج ایرانی و تأثیر مدت زمان انبارمانی بر آن

عاصفه لطیفی

دوره 14، شماره 2 ، شهریور 1392، صفحه 43-56

https://doi.org/10.22092/jaer.2013.100232

چکیده
  خصوصیات فیزیکوشیمیایی سه رقم برنج به نام­های طارم محلی، فجر و خزر طی 18 ماه انبارمانی مورد بررسی قرار گرفت.  این خصوصیات شامل کیفیت پخت، خواص بافتی و خواص خمیری است که طی چند ماه اول تغییر می‌‏یابند و سبب مطلوب شدن کیفیت خوراکی برنج می‌‏شوند.  شلتوک‌ها از مزرعه‌ای که بر اساس توصیه فنی موسسه تحقیقات برنج کشور کشت شده بود، ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
ژل کربوکسی‌متیل‌سلولز بر ویژگی های رئولوژیکی خمیر آرد گندم و خصوصیات فیزیکی نان بربری

منصوره سلیمانی فرد؛ مهران اعلمی؛ فرامرز خدائیان چگنی؛ گودرز نجفیان

دوره 14، شماره 2 ، شهریور 1392، صفحه 57-68

https://doi.org/10.22092/jaer.2013.100233

چکیده
  هدف از این تحقیق، بررسی تأثیر ژل کربوکسی‌متیل‌سلولز بر ویژگی­های رئولوژیکی خمیر و پارامترهای کیفی (حجم، حجم ویژه، سفتی و نرمی بافت، افت پخت و فعالیت آبی) و ویژگی­های حسی نان بربری است که در قالب بلوک کاملاً تصادفی به اجرا درآمد.  هیدروکلوئید کربوکسی‌متیل‌سلولز در سطوح مختلف 5/0، 1 و 5/1 درصد (وزنی/وزنی) به آرد گندم اضافه و  ویژگی­های ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
ارزیابی و تعیین بازده ماشین‌های بوجاری بذر گندم

محمد چناری؛ مرتضی شهیدزاده؛ ارژنگ جوادی

دوره 14، شماره 2 ، شهریور 1392، صفحه 69-80

https://doi.org/10.22092/jaer.2013.100234

چکیده
  پس از برداشت گندم، بوجاری این محصول از ناخالصی‌ها برای تهیۀ بذر، انبارکردن محصول، فرآوری و مصرف آن از ضروریات است.  برای انتخاب نوع ماشین بوجاری که بیشترین ناخالصی‌ها را از نمونه‌های ارقام گندم پاک کند و دارای بازدهی بیشتر باشد، سه نوع ماشین بوجاری مختلف مورد آزمایش قرار گرفت تا عملکرد آن­ها روی ارقام گندم شمال خوزستان بررسی ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
انتخاب مناسب‌ترین سامانه برداشت ذرت بذری بر مبنای مدل‌های TOPSIS و SAW

سیدحسن پیشگر کومله؛ علیرضا کیهانی؛ محمدرضا مستوفی سرکاری؛ علی جعفری

دوره 14، شماره 2 ، شهریور 1392، صفحه 81-92

https://doi.org/10.22092/jaer.2013.100235

چکیده
  با افزایش فعالیت‌های مکانیزه کشاورزی و وجود ماشین‌های متنوع در برداشت محصولات کشاورزی، استفاده از روش‌های علمی برای انتخاب بهینه روش برداشت ضروری است.  ذرت بذری به دلیل حساسیت بسیار در زمان برداشت و ارزش ریالی زیاد آن اهمیت بسیاری بالایی در کشاورزی ایران دارد.  وجود تنوع سامانه‌ و ماشین‌های برداشت این محصول ایجاب می‌کند ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی امکان استفاده از پیازکن میله‌ای برای برداشت پیاز در کشت متراکم

اورنگ تاکی؛ اردشیر اسدی

دوره 14، شماره 2 ، شهریور 1392، صفحه 93-108

https://doi.org/10.22092/jaer.2013.100236

چکیده
  الگوی کشت پیاز در مناطق عمدة پیازکاری ایران به صورت پخشی (درهم) است و تمامی عملیات زراعی شامل وجین و برداشت با نیروی انسانی انجام می‌گیرد به طوری­که تنها برای کندن پیاز، چهل کارگر روز در هکتار مورد نیاز خواهد بود.  استفاده از ماشین‌های عقب‌سوار تنها در صورتی امکان­پذیر است که محل تردد چرخ‌های تراکتور به اندازه حداقل چهل سانتی‌متر‏ ...  بیشتر