مقاله پژوهشی
تعیین زاویة استقرار و ضریب اصطکاک داخلی دانه در چند رقم متداول گندم

عزت اله عسکری اصلی ارده؛ محمدرضا روزگار

دوره 10، شماره 3 ، آذر 1388، صفحه 1-12

چکیده
  خواص اصطکاکی دانه­ها و به خصوص گندم نقش مهمی در تعیین مشخصات مخازن، مجاری انتقال، خشک­کن­ها، سیلوها و تجهیزاتی دارد که این دانه­ها در آن جریان دارند.  در این تحقیق به بررسی ضریب اصطکاک داخلی و زاویة استقرار دانة 3 رقم متداول گندم (سرداری،گاسپارد، و سای سوتر) در 4 سطح رطوبتی (12، 15، 18، و 21 درصد) پرداخته شد.  برای اندازه گیری ضریب ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
ارزیابی مدل های گیاهی ORYZA2000، SWAP وWOFOST در مدیریت های مختلف آبیاری

ابراهیم امیری؛ مسعود کاوسی؛ فریدون کاوه

دوره 10، شماره 3 ، آذر 1388، صفحه 13-28

چکیده
  مدل­های ORYZA2000، SWAP، و WOFOST رشد و توسعة برنج را در شرایط تولید پتانسیل و کمبود آب شبیه‌سازی می‌کنند.  برای ارزیابی مدل­ها، تحقیقی در مزرعة تحقیقاتی مؤسسه تحقیقات برنج کشور، در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 6 مدیریت آبیاری به عنوان تیمار، در سه تکرار طی سال زراعی 84 روی رقم هاشمی اجرا شد.  مدیریت­های آبیاری شامل غرقاب دایم، آبیاری ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تهیة نقشة رقومی مدیریتی کاربرد علف کش با استفاده از GPS جهت به کارگیری در سامانۀ سمپاشی میزان متغیر (VRA)

داوود محمد زمانی؛ سعید مینایی؛ رضا علیمردانی؛ مرتضی الماسی؛ حمیدرضا شفیع خانی

دوره 10، شماره 3 ، آذر 1388، صفحه 29-44

چکیده
  در این مقاله، روش تهیة نقشة رقومی مدیریتی به منظور به­کارگیری در سامانة کاربرد میزان متغیر (VRA) علف­کش  پیش رویشی سیانازین (بلادکس) ارائه شده است.  هدف از این تحقیق، توسعة روشی دقیق برای تهیة نقشه­های رقومی مدیریتی کاربرد علف­کش­ها به صورت موضعی است که به کاهش میزان مصرف علف­کش­ها و نیز کاهش خطرهای زیست محیطی می‌انجامد.  ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
اثر منبع و مقدار مادة خشک جامد کل دوغ بدون چربی روی پایداری و خواص رئولوژیک آن

حسین کیانی؛ سیدمحمدعلی ابراهیم زاده موسوی؛ سیدهادی رضوی؛ محمدسعید یارمند؛ علی دینی

دوره 10، شماره 3 ، آذر 1388، صفحه 45-56

چکیده
  دوغ، یک نوشیدنی لبنی بومی است و در صنعت غذایی کشور اهمیت فراوانی دارد اما اطلاعات چندانی در مورد خواص مختلف این محصول در دست نیست.  در این تحقیق، خواص جریانی و توزیع اندازة ذرات کلوئیدی پروتئینی دوغ بدون چربی تهیه شده از دو منبع، یکی شیر پس چرخ تازه و دیگری شیر خشک بدون چربی آزمایش اثر مقدار مادة خشک جامد کل بر پایداری و خواص رئولوژیک ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
اثر روش خاک‌ورزی بر عملکرد نخود در شرایط دیم مناطق سرد

رضا رحیم زاده؛ احمد شریفی مالواجردی؛ ارژنگ جوادی

دوره 10، شماره 3 ، آذر 1388، صفحه 57-68

چکیده
  در این تحقیق به منظور دستیابی به روش خاک‌ورزی مناسب برای زراعت نخود دیم، هشت روش خاک‌ورزی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی به روش آماری استریپ پلات در سه تکرار به مدت سه سال در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم مراغه مورد بررسی قرار گرفت.  شخم پاییزه در دو سطح: 1- شخم با گاو آهن برگرداندار 2- شخم با گاوآهن قلمی در کرت­های اصلی و عملیات ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
طراحی، ساخت و ارزیابی ماشین قابل حمل برای جمع آوری نیوماتیکی سوسک کلرادو در مزارع سیب زمینی

علی رشادصدقی؛ محمدرضا یوسف زاده طاهری

دوره 10، شماره 3 ، آذر 1388، صفحه 69-82

چکیده
  سوسک برگخوار سیب‌زمینی (سوسک کلرادو) یکی از مهمترین آفات غیر بومی سیب‌زمینی استکه از بدو ورود در غیاب دشمنان طبیعی بومی خود، مشکلاتی جدی در مناطق آذربایجان شرقی و اردبیل به­وجود آورده است.  برای تدوین راهبرد کنترلی مناسب در قالب مدیریت تلفیقی آفات، شناسایی نقش آن دسته از روش­های کنترلی که موجب کاهش مصرف حشره­کش‌های شیمیایی ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
ارزیابی مدل EVALUE برای تخمین ضریب زبری مانینگ در آبیاری جویچه ای

هادی رمضانی اعتدالی؛ عبدالمجید لیاقت؛ فریبرز عباسی

دوره 10، شماره 3 ، آذر 1388، صفحه 83-94

چکیده
  ضریب زبری مانینگ از مهمترین پارامترها در طراحی و ارزیابی آبیاری سطحی است.  با وجود اهمیت زیاد این پارامتر، تخمین آن در آبیاری سطحی­ و به خصوص در آبیاری جویچه­ای، بسیار دشوار است.  در این تحقیق، برای تخمین ضریب زبری مانینگ در آبیاری جویچه­ای از مدل EVALUE استفاده شد.  اساس مدل EVALUE بر رابطة بیلان حجم است و پارامترهای رابطة نفوذ ...  بیشتر