مقاله پژوهشی
مقایسه توابع عملکرد محصولات و تخصیص آب آبیاری بر اساس روش های جدید و قدیم FAO در شبکه آبیاری زاینده رود

مجید دلاور؛ سعید مرید؛ مهنوش مقدسی

دوره 13، شماره 2 ، شهریور 1391، صفحه 1-20

https://doi.org/10.22092/jaer.2012.100269

چکیده
  با توجه به کاهش منابع آبی، تخصیص بهینه آب در بخش کشاوزی بیش از پیش ضرورت پیدا می­کند.  بدین منظور،برنامه­ریزی بهینۀ آبیاری و تولید توابع عملکرد با توجه به منابع آب در دسترس و مراحل رشد، رویکردی است مؤثر دربهره­وری بهتر از آب.  این رویکرد با هدف حداکثر کردن تولید محصول با استفاده از روابط ارائه شده در سازمان خوارباروکشاورزی ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
مطالعه صحرایی و آزمایشگاهی پدیدة گسیختگی طره‌ای در سواحل رودخانة تشکیل شده از مصالح چسبنده

امیر صمدی؛ محمدهادی داودی؛ ابراهیم امیری تکلدانی؛ حسن رحیمی

دوره 13، شماره 2 ، شهریور 1391، صفحه 21-38

https://doi.org/10.22092/jaer.2012.100270

چکیده
  در مطالعات صحرایی، تشخیص مکانیزم گسیختگی طاق‌های آویزان پدیده آمده در سواحل رودخانه‌ها ممکن نیست و از این‌رو، این نوع گسیختگی شایع سواحل رودخانه‌ها به صورت آزمایشگاهی بررسی شد.  بدین منظور دو نمونه خاک مستعد تشکیل طاق آویزان از سواحل رودخانه‌های داخلی تهیه شده و آزمایش‌های گوناگون برای تعیین مشخصات فیزیکی، شیمیایی، و مکانیکی ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
به‌گزینی برنامة تک‌آبیاری و تاریخ کاشت برای جو در شرایط دیم مراغه و تخمین تابع تولید

علیرضا توگلی

دوره 13، شماره 2 ، شهریور 1391، صفحه 39-56

https://doi.org/10.22092/jaer.2012.100271

چکیده
  به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت و سطوح تک­آبیاری بر عملکرد دو رقم جو دیم، تحقیقی بر پایة طرح بلوک‌های کامل تصادفی و به صورت اسپلیت اسپلیت پلات در سه تکرار و به مدت دو سال زراعی (85–1383) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم، مراغه به اجرا در­آمد.  سه تاریخ کاشت (کرت اصلی) و پنج مدیریت تخصیص تک­آبیاری (کرت فرعی) برای دو رقم جو (کرت فرعی فرعی) ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
اثر پرمنگنات پتاسیم، واکس و بسته بندی بر کیفیت و طول دوره انباری میوه موز

مجید قرآن خوان؛ ایران محمدپور؛ مهدی مدندوست؛ محمود دژم

دوره 13، شماره 2 ، شهریور 1391، صفحه 57-68

https://doi.org/10.22092/jaer.2012.100272

چکیده
  موز جزء میوه‎های فرازگرا است و کنترل فرایندهای مربوط به رسیدن آن در کاهش ضایعات این میوه مؤثر است.  در این آزمایش تأثیر تیمارهای آماده‌سازی و بسته‌بندی شامل: کیسه پلاستیکی، واکس خوراکی + کیسة پلاستیکی،کیسة پلاستیکی + پرمنگنات‌پتاسیم (دو یا چهار گرم به ازای هر کیلوگرم میوه)،واکس + کیسة پلاستیکی + پرمنگنات‌پتاسیم در مدت پنج هفته ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تأثیر غوطه وری در امولسیون روغنی و دمای نگهداری بر کیفیت انبارمانی خربزه

پروین شرایعی

دوره 13، شماره 2 ، شهریور 1391، صفحه 69-82

https://doi.org/10.22092/jaer.2012.100273

چکیده
  این تحقیق با هدف تعیین بهترین دمای نگهداری ارقام خربزه (قصری، خاقانی، تاشکندی) و انتخاب مناسب­ترین غلظت و زمان غوطه­وری در امولسیون روغن آفتابگردان و بیکربنات سدیم اجرا شد.  واریته­های مختلف خربزه پس از برداشت و پس از آنکه فرآیندهای مقدماتی حداقل (سردکردن مقدماتی و سورت کردن) روی آنها اجرا شد، با استفاده از امولسیون روغن آفتابگردان ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی اثر استفاده از شیرین کننده آسه‌سولفام K بر ماندگاری و پایداری حرارتی آسپارتام در نوشابه رژیمی نوع کولا

نعیمه خزایی؛ محمد جوکی؛ امیرحسین الهامی راد؛ حمید توکلی پور؛ سعید محمدزاده

دوره 13، شماره 2 ، شهریور 1391، صفحه 83-96

https://doi.org/10.22092/jaer.2012.100274

چکیده
  در این بررسی تأثیر استفاده از شیرین­کنندۀ آسه‌سولفام K بر ماندگاری آسپارتام در نوشابۀ رژیمی نوع کولا ارزیابی شده است.  از آنجا که آسه‌سولفام K پایداری مطلوبی در دماهای بالا دارد، در این بررسی اثر استفاده از مخلوط دو شیرین­کننده بر پایداری حرارتی آسپارتام در نوشابه رژیمی نوع کولا نیز بررسی شد.  به این منظور نوشابۀ کولای حاوی ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تأثیر افزودن سبوس خیس شده‌، آرد مالت گندم‌، و خمیر ترش بر کاهش اسیدفیتیک نان بربری

زهرا شیخ الاسلامی؛ مهدی کریمی

دوره 13، شماره 2 ، شهریور 1391، صفحه 97-108

https://doi.org/10.22092/jaer.2012.100275

چکیده
  هر فرد روزانه برای حفظ سلامتی و کمک به فعالیت دستگاه گوارش و پیشگیری از سرطان روده بزرگ باید 35-25 گرم فیبر رژیمی ‌مصرف کند.  ‌این ماده در میوه‌ها و سبزی‌ها وجود دارد اما از طریق اضافه کردن مقدار سبوس (حاوی سلولز) به نان نیز تأمین می‌شود.  سودمندی سبوس به دلیل داشتن مقدار قابل توجهی اسیدفیتیک، که مانع جذب عناصر معدنی مهم مثل آهن‌، ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تأثیر شرایط مختلف کاه‌بر، الک و سرعت جریان هوا بر کیفیت تمیز کردن دانه‌های زیرة سبز

محمدحسین سعیدی راد؛ باقر عمادی؛ مجتبی ناصری؛ سعید ظریف نشاط

دوره 13، شماره 2 ، شهریور 1391، صفحه 109-118

https://doi.org/10.22092/jaer.2012.100276

چکیده
  زیرة سبز گیاهی یکساله و مستعد برای مناطق خشک و نیمه خشک ایران است.  زیرة سبز به صورت دو مرحله‌ای و ابتدا با دست برداشت می شود؛ و پس از خشک شدن و کوبش، جداکردن و تمیزکردن محصول با استفاده از غربال‌های دستی انجام می‌گیرد.  در این پژوهش تأثیر عوامل مؤثر بر جداکردن و تمیز کردن ماشینی دانه‌های زیره پس از کوبش، با استفاده از یک دستگاه ...  بیشتر