بسته بندی
بررسی مهاجرت کلی پلی‌اتیلن ترفتالات و فلزات سنگین در محلول مدل نوشیدنی مالت گازدار طی زمان نگهداری

مرضیه رسولی؛ زهرا بیگ محمدی؛ محمد حسین عزیزی

دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 115-128

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.362013.1364

چکیده
  پلاستی‌سایزرهای موجود در مادۀ بسته‌بندی پلاستیکی، از جمله استرهای ترفتالات، بالقوه طی نگهداری به مادۀ غذایی مهاجرت می­کنند و مشکلاتی را در ایمنی و کیفیت حسی مواد غذایی به­ وجود می ­آورند. در این تحقیق، میزان مهاجرت کلی پلی‌اتیلن ترفتالات از بطری PET به درون نوشیدنی مالت گازدار در دماهای 5، 20 و 40 درجه سلسیوس طی 30 روز نگهداری در ...  بیشتر

بسته بندی
بررسی تأثیر عصاره بوقناق بر ویژگی‌های فیزیکی-مکانیکی و ضد میکروبی فیلم‌های خوراکی نشاستۀ ساگو

منصوره سادات دانشزاده؛ حسین عباسپور؛ لیلا امجد؛ عبدالرضا محمدی نافچی

دوره 21، شماره 1 ، مرداد 1401، ، صفحه 139-150

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.354263.1302

چکیده
  در دهه‌های اخیر، تلاش‌ها برای یافتن راه حل‌های سبز پایدار و جایگزینی مواد بسته‌بندی مرسوم با منابع طبیعی افزایش یافته است. در تحقیق حاضر، تأثیر عصاره متانولی گیاه بوقناق (0، 1، 3 و 5 درصد) بر برخی از ویژگی‌های فیزیکی-مکانیکی و فعالیت ضد باکتریایی فیلم‌های نشاسته بررسی شد. نتایج بررسی­ها نشان داد افزایش غلظت عصاره باعث افزایش قابل ...  بیشتر

بسته بندی
تأثیر پوشش موسیلاژ گل ختمی حاوی اسانس پوست پرتقال (Citrus sinensis) بر فساد اکسایشی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)

شهین زمردی؛ مجتبی آزدر قره آغاجی؛ مهدی قره خانی؛ شهرام حنیفیان

دوره 21، شماره 1 ، مرداد 1401، ، صفحه 179-192

https://doi.org/10.22092/fooder.2021.353815.1296

چکیده
  فعالیت‌های آنزیمی و شیمیایی در فیله ماهی در یخچال منجر به فساد و کاهش کیفیت محصول می‌گردد. در این راستا، استفاده از پوشش‌های خوراکی دارای ترکیبات آنتی‌اکسیدانی یک روش موثر برای حفظ کیفیت ماهی می‌باشد. در این مطالعه، تاثیر پوشش حاصل از 1.5 درصد موسیلاژ گل ختمی حاوی غلظت‌های صفر، 0.25 و 0.5 درصد اسانس پوست پرتقال در جلوگیری از فساد شیمیایی ...  بیشتر

بسته بندی
بررسی اثر ویژگی‌های فیزیکو شیمیایی و ضد میکروبی فیلم تجزیه‌پذیر بر پایۀ ایزولۀ پروتئین آب‌پنیر حاوی اسانس آویشن در بسته‌بندی نان پیتا

مهسا میرحسینی مقدم؛ انوشه شریفان؛ سید مهدی سیدین اردبیلی

دوره 20، شماره 2 ، اسفند 1400، ، صفحه 189-206

https://doi.org/10.22092/fooder.2021.126440.1222

چکیده
  در مطالعۀ حاضر، فیلم‌های خوراکی بر پایۀ پروتئین آب‌پنیر (WPI) حاوی صفر، 1، 2.5، 5 و 10 درصد اسانس آویشن تهیه شد و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی (ضخامت، شاخص تورم، انحلال­پذیری در آب، قابلیت نفوذ بخار آب، پارامترهای رنگی، مقدار فنول کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی) و خصوصیات مکانیکی (مقاومت کششی و درصد ازدیاد طول) فیلم‌ها و همچنین فعالیت ضدمیکروبی ...  بیشتر

بسته بندی
ارزیابی اثر پیش‌تیمار ضدعفونی و روش بسته‌بندی بر ویژگی‌های شیمیایی و میکروبی پوره پیاز در زمان نگهداری

الهام آذرپژوه؛ پروین شرایعی؛ هما بهمدی

دوره 20، شماره 1 ، شهریور 1400، ، صفحه 141-156

https://doi.org/10.22092/fooder.2021.352259.1288

چکیده
  امروزه مصرف‌کنندگان خواستار غذاهای سالم، طبیعی و تازه‌ای هستند که در هنگام مصرف، حداقل انرژی و زمان برای آماده‌سازی آنها لازم باشد. در بین سبزی‌ها، پیاز و فرآورده‌های آن به دلیل خواص دارویی رتبه اول مصرف را در بین آلیوم‌های خوراکی دارند. هدف از این پژوهش تعیین اثر روش‌های ضدعفونی، بسته‌بندی و نگهداری بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی ...  بیشتر

بسته بندی
تاثیر تلفیقی اتمسفر تغییر یافته، دما و بسته بندی برخوصیات کیفی میوه خرمای رقم سایر

بهار راد؛ مسعود لطیفیان؛ احمد مستعان؛ سارا احمدی زاده

دوره 19، شماره 2 ، دی 1399، ، صفحه 143-158

https://doi.org/10.22092/fooder.2021.342269.1261

چکیده
  میوه خرما با گاز متیل بروماید ضدعفونی می‌شود که این کار از نظر قوانین بین‌المللی محدودیت دارد. در این پژوهش اثرهای تلفیقی اتمسفر تغییر یافته، حرارت و بسته‌بندی برای جایگزینی متیل بروماید با عاملی دیگر بررسی شد. تیمارهای اتمسفری با ترکیب 70، 80 و 90 درصد دی اکسید کربن و 90 درصد نیتروژن اجرا شد. بسته‌های تیمار دی اکسیدکربن در دمای 35، 40 ...  بیشتر

بسته بندی
استفاده از فن آوری بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده (MAP) در نگهداری انجیر خشک

اکبر جوکار؛ حمید زارع؛ هما بهمدی

دوره 18، شماره 2 ، اسفند 1398، ، صفحه 71-86

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.123603.1178

چکیده
  این پژوهش به‌منظور جلوگیری از رشد و فعالیت حشرات و میکروارگانیسم‌ها و حفظ کیفیت انجیر خشک با کاهش اکسیژن و افزایش دی‌اکسید کربن و نیتروژن اجرا شد. در این تحقیق ویژگی‌های میکروبیولوژیکی، فیزیکوشیمیایی و آفات انباری انجیر خشک رقم سبز استهبان بررسی گردید. این ویژگی‌ها ازاین‌قرارند: جمعیت کپک و مخمر و باکتری‌ها، رنگ تجاری، شاخص‌های ...  بیشتر