دوره 22 (1402)
دوره 21 (1401)
دوره 20 (1400)
دوره 19 (1399)
دوره 18 (1398)
دوره 17 (1397)
دوره 16 (1394)
دوره 15 (1393)
دوره 14 (1392)
دوره 13 (1391)
دوره 12 (1390)
دوره 11 (1389)
دوره 10 (1388)
دوره 9 (1387)
دوره 8 (1386)
دوره 7 (1385)
دوره 6 (1384)
دوره 5 (1383)

 

تعداد دوره‌ها 19
تعداد شماره‌ها 60
تعداد مقالات 547
تعداد نویسندگان 1,063
تعداد مشاهده مقاله 585,450
تعداد دریافت فایل اصل مقاله 327,500
نسبت مشاهده بر مقاله 1070.29
نسبت دریافت فایل بر مقاله 598.72
-----------------------------------------
تعداد مقالات ارسال شده 303
تعداد مقالات پذیرفته شده 152
درصد پذیرش 50
زمان پذیرش (روز) 148
تعداد پایگاه های نمایه شده 8

 

 

به روز رسانی: 20-9-1403        


نشریه "تحقیقات مهندسی صنایع غذایی" از سال 1383 تا‌کنون  به زبان فارسی، تناوب انتشار دوفصلنامه‌ای (دو شماره در سال) و قالب چاپی-الکترونیکی با دسترسی آزاد توسط مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی  منتشر می‌شود. این نشریه به عضویت کمیته بین‌المللی اخلاق در نشر (COPE)  در نیامده است ولی از اصول آن پیروی می‌کند. نویسندگان مقاله موظف به رعایت اخلاق علمی و انتشار طبق دستورالعمل این کمیته می باشند. مقالاتی که برای چاپ در نشریه تحقیقات مهندسی صنایع غذایی ارائه می‌شوند باید حاصل تحقیقات اصیل در زمینه مسائل روز تحقیقات فنی و مهندسی صنایع غذایی بوده و قبلاً در نشریه دیگری چاپ نشده و یا همزمان به نشریات دیگر ارائه نشده باشد. به‌ منظور صیانت از حقوق و مالکیت فکری و معنوی پژوهشگران و نویسندگان؛ در بررسی اصالت مقالات این نشریه، از سامانه  «همانندجو- ایرانداک »  یا «همیاب-سیناوب» برای مقالات فارسی و از نرم‌افزار «iThenticate» برای مقالات انگلیسی استفاده می‌شود. همانندی بیش از 35 درصد قابل قبول نیست (مطالعه بیشتر).


صاحب امتیاز: مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی

شماره و تاریخ مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری: شماره 3/18/311325 مورخ 1397/12/6 

دوره انتشاردوفصلنامه

نوع مقالاتمقاله پژوهشی- مقاله مروری- مقاله تحلیلی- گزارش های کوتاه

زبان مقاله: فارسی 

زبان چکیده فارسی- انگلیسی

سیاست داوری نشریه: داوری همتا دو‌سو ناشناس

نرمافزار برسی سرقت ادبی: «همانندجو- ایرانداک » یا «همیاب-سیناوب» (فارسی) - «iThenticate» (چکیده انگلیسی)

دسترسی به تمام مقالات: آزاد و رایگان

هزینهای بررسی و انتشاردارد 

سیاست انتشار:  CC-BY

منشور اخلاق: این نشریه از قوانین COPE (کمیته اخلاق در انتشار) پیروی می­ کند.

 

 

=======================================

تغییر نویسندگان، نویسنده مسئول، ترتیب اسامی و ... در مراحل نهایی پذیرش و پس از دریافت گواهی پذیرش مقدور نخواهد بود.

 

مقاله پژوهشی تکنولوژی مواد غذایی
مقایسه ی سه روش میدان پالس الکتریکی، فراصوت و خیساندن در بررسی میزان ترکیبات فنلی، قدرت آنتی اکسیدانی و خصوصیات رنگی گیاه مفراح

رویا فنایی نقدعلیپور؛ وحید حکیم زاده؛ محمدعلی حصاری نژاد

دوره 23، شماره 2 ، آذر 1403، صفحه 1-14

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.365247.1384

چکیده
  در این تحقیق میدان پالس الکتریکی و فراصوت به عنوان روش‌های نوین در استخراج عصاره­ی‌ گیاه مفراح به ترتیب با شدت 3.5 و 7 کیلوولت و فرکانس 37 و 80 کیلوهرتز طی خیساندن  با سه حلال اتانول 96 درصد، اتانول 50 درصد و آب به کار گرفته شد میزان ترکیبات فنلی کل ، فعالیت آنتی­اکسیدانی و پارامترهای رنگی عصاره بررسی شدند. نتایج نشان داد که پیش تیمارهای ...  بیشتر

مقاله پژوهشی ایمنی مواد غذایی
اندازه گیری مایکوتوکسین ها در غلات با کروماتوگرافی مایع و شناساگر جرمی/ جرمیLC-MS/MS

انوشه رحمانی؛ مریم جلیلی؛ فرهنگ سلیمانی

دوره 23، شماره 2 ، آذر 1403، صفحه 15-32

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.366594.1399

چکیده
  برای تعیین همزمان آفلاتوکسین ها، اکراتوکسین آ، زئارالنون، دئوکسی نیوالنول، سموم T2، HT2 و فومونیسین ها در غلات، یک روش کروماتوگرافی جرمی/ جرمی LC-MS/MS به کار گرفته شد و در آن کارایی دو روش استخراج سموم (یک و دو مرحله‌ای) و چهار روش خالص‌سازی (شامل ستون MycoSep 226، Oasis HLB و ستون ایمیونوافینیتی و بدون خالص‌سازی) برای به دست آوردن حداکثر میزان ...  بیشتر

مقاله پژوهشی تکنولوژی مواد غذایی
اثر فیبر گندم بر ویژگی های فیزیکی، شیمیایی، حسی و میکروبی سوسیس گیاهی

حانیه فراست؛ رضا فرهمندفر؛ بهرام شهره؛ علی معتمدزادگان

دوره 23، شماره 2 ، آذر 1403، صفحه 33-54

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.364214.1379

چکیده
  مصرف بیش از حد محصولات گوشتی فرآوری شده با مشکلاتی مانند بیماری­های قلبی عروقی، دیابت و انواع مختلف سرطان مرتبط است. یکی از راه‌های کاهش مصرف غذاهای مبتنی بر گوشت، جایگزینی آنها با فرآورده­های گیاهی است. هدف از این تحقیق، بهبود ویژگی­های سوسیس گیاهی با استفاده از فیبر گندم است. بدین منظور سوسیس گیاهی حاوی صفر، 0.5، 1 و 1.5 درصد فیبر ...  بیشتر

مقاله پژوهشی شیمی مواد غذایی
کاربرد مواد ضد سرما در ممانعت از تولید قندهای احیاءکننده طی تنش سرما و انبارداری سیب‌زمینی

سودابه عین افشار؛ کوروش شجاعی نوفرست

دوره 23، شماره 2 ، آذر 1403، صفحه 55-68

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.364492.1381

چکیده
  این تحقیق با هدف جلوگیری از تولید قندهای احیاکننده طی تنش سرما در سیب‌زمینی و با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاٌ تصادفی در 3 تکرار اجرا ‌شد. تیمارها عبارت بودند از: دو رقم سیب­زمینی (آگریا و فونتین)، مواد ضدسرما (محلول‌پاشی کلسیم (1.5 لیتر در هکتار)، پتاسیم (5 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم انحلال­ پذیر در آب)، ترکیب ...  بیشتر

مقایسه تأثیر صمغ زدو با کربوکسی متیل سلولز و اینولین بر خواص کیفی، ویسکوزیته و حسی ماست منجمد میوه‌ای
دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 1-14

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.352523.1289

چکیده
  ماست منجمد نوعی دسر لبنی است که ترکیبـی از طعم ماسـت و بافـت بـستنی را دارد. پایدار کننده‌ها در این محصول با ترکیب شدن با بخشی از آب موجود در فرآورده از تشکیل کریستال‌های یخ جلوگیری می‌کنند. در این پژوهش، تأثیر افزودن صمغ‌های زدو در دو سطح 0.3 و 0.4 درصد، کربوکسی متیل سلولز (CMC) در سطح0.1 درصد و اینولین به مقدار 4 درصد، بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، ...  بیشتر

بهبود پایداری و خواص ضد سرطانی نانو کیبوزوم‌های کورکومین پوشش داده شده با اودراژیت در برابر سلول‌های سرطانی کولورکتال HT-29
دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 35-48

https://doi.org/10.22092/fooder.2022.357636.1327

چکیده
  نانو کیبوزوم‌ها مجموعه‌ای از ذرات لیپیدی هستند که می‌توان از آنها در فرایند تهیه نانو داروها استفاده کرد. در این پژوهش، ما به دنبال امکان‌سنجی تولید نانو کیبوزوم‌های کورکومین با پوشش روده‌ای و بررسی تأثیر درون پوشانی بر پروفایل رهایش و همچنین سمیت سلولی آن در شرایط آزمایشگاهی هستیم. در این مطالعه، فعالیت آنتی‌اکسیدانی کورکومین ...  بیشتر

بررسی تأثیر جایگزینی شکر با ایزومالت، اینولین و سوربیتول بر ویژگی‌‌های فیزیکی و حسی شکلات تلخ
دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 147-162

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.359013.1335

چکیده
            شکلات ‌تلخ سوسپانسیونی از ساکارز، پودر کاکائو و ذرات غیرچرب است که در فاز پیوسته‌‌ای از کره کاکائو پراکنده شده­اند. در سال‌‌های اخیر گرایش مصرف‌کنندگان به مصرف محصولات کم­کالری با مقدار قند کمتر به دلیل ارتقای سلامتی مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش، اثر شیرین‌‌کننده‌‌های حجمی مختلف مانند ...  بیشتر

ارزیابی اثر ضد میکروبی عصاره پست‌بیوتیک حاصل از لاکتوباسیلوس کازئی بر اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، پنی سیلیوم نوتاتوم و کاندیدا آلبیکانس به روش انتشار در چاهک
دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 81-96

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.357471.1326

چکیده
  انسان همیشه به دنبال راهی برای حفظ مواد غذایی در برابر تخریب شیمیایی، میکروبی و بیماری­زا‌های غذایی است. مصرف پروبیوتیک‌ها امروزه با چالش‌هایی روبه‌رو است. برای برون‌رفت از این بن‌بست می‌توان پروبیوتیک‌ها را تبدیل به پست بیوتیک کرد و در تیمار بیماری‌های مختلف به کار گرفت پست بیوتیک­ها منبع انرژی قابل توجهی را برای سلول‌های ...  بیشتر

‌اثر دور آبیاری در سامانه آبیاری قطره ای نواری بر ویژگی های کیفی برنج رقم محلی عنبربو در خوزستان
دوره 23، شماره 1 ، شهریور 1403، ، صفحه 1-16

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.361561.1360

چکیده
  برنج یکی از مهم ترین محصولات تابستانی کشت شده در استان خوزستان است که در سال های اخیر و با توجه به محدودیت منابع آبی، کشت آن محدود شده است. آب مهم ترین عامل در تولید پایدار بیشتر محصولات کشاورزی است و تغییرات رطوبت خاک طی دوره رشد می‌تواند علاوه بر ایجاد تغییراتی در عملکرد محصول، منجر به بروز تغییراتی در ویژگی های فیزیکومکانیکی و کیفیت ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی خصوصیات فیلم مرکب فعال حاوی عصاره های سیر (Allium sativum L) و آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) با هدف بسته بندی مواد غذایی

داریوش خادمی شورمستی؛ فاطمه نورکامی؛ عبدالله عیلزاده کارسالاری؛ کسری مومنیان

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 11 آذر 1403

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.365356.1385

چکیده
  جهت بهبود خواص مکانیکی، فیزیکی و نیز بیولوژیکی فیلم‌های زیست‌پلیمری، ساخت فیلم‌های کامپوزیت با اختلاط پلیمرهای مختلف و پرکننده‌ها و افزودنی‌ها مورد توجه قرار گرفته است. تحقیق حاضر با هدف بررسی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم مرکب فعال با 5 تیمار شامل فیلم دوجزیی پلی‌وینیل‌الکل/ کیتوزان، فیلم سه‌جزیی پلی-وینیل الکل/ ...  بیشتر

ابر واژگان

نشریات مرتبط