دوره 23 (1403)
شماره 1
بهار و تابستان 1403
دوره 22 (1402)
دوره 21 (1401)
دوره 20 (1400)
دوره 19 (1399)
دوره 18 (1398)
دوره 17 (1397)
دوره 16 (1394)
دوره 15 (1393)
دوره 14 (1392)
دوره 13 (1391)
دوره 12 (1390)
دوره 11 (1389)
دوره 10 (1388)
دوره 9 (1387)
دوره 8 (1386)
دوره 7 (1385)
دوره 6 (1384)
دوره 5 (1383)

 

تعداد دوره‌ها 19
تعداد شماره‌ها 59
تعداد مقالات 544
تعداد نویسندگان 1,055
تعداد مشاهده مقاله 584,905
تعداد دریافت فایل اصل مقاله 327,049
نسبت مشاهده بر مقاله 1075.19
نسبت دریافت فایل بر مقاله 601.19
-----------------------------------------
تعداد مقالات ارسال شده 303
تعداد مقالات پذیرفته شده 148
درصد پذیرش 49
زمان پذیرش (روز) 148
تعداد پایگاه های نمایه شده 8

 

 

به روز رسانی: 20-9-1403        


نشریه "تحقیقات مهندسی صنایع غذایی" از سال 1383 تا‌کنون  به زبان فارسی، تناوب انتشار دوفصلنامه‌ای (دو شماره در سال) و قالب چاپی-الکترونیکی با دسترسی آزاد توسط مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی  منتشر می‌شود. این نشریه به عضویت کمیته بین‌المللی اخلاق در نشر (COPE)  در نیامده است ولی از اصول آن پیروی می‌کند. نویسندگان مقاله موظف به رعایت اخلاق علمی و انتشار طبق دستورالعمل این کمیته می باشند. مقالاتی که برای چاپ در نشریه تحقیقات مهندسی صنایع غذایی ارائه می‌شوند باید حاصل تحقیقات اصیل در زمینه مسائل روز تحقیقات فنی و مهندسی صنایع غذایی بوده و قبلاً در نشریه دیگری چاپ نشده و یا همزمان به نشریات دیگر ارائه نشده باشد. به‌ منظور صیانت از حقوق و مالکیت فکری و معنوی پژوهشگران و نویسندگان؛ در بررسی اصالت مقالات این نشریه، از سامانه  «همانندجو- ایرانداک »  یا «همیاب-سیناوب» برای مقالات فارسی و از نرم‌افزار «iThenticate» برای مقالات انگلیسی استفاده می‌شود. همانندی بیش از 35 درصد قابل قبول نیست (مطالعه بیشتر).


صاحب امتیاز: مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی

شماره و تاریخ مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری: شماره 3/18/311325 مورخ 1397/12/6 

دوره انتشاردوفصلنامه

نوع مقالاتمقاله پژوهشی- مقاله مروری- مقاله تحلیلی- گزارش های کوتاه

زبان مقاله: فارسی 

زبان چکیده فارسی- انگلیسی

سیاست داوری نشریه: داوری همتا دو‌سو ناشناس

نرمافزار برسی سرقت ادبی: «همانندجو- ایرانداک » یا «همیاب-سیناوب» (فارسی) - «iThenticate» (چکیده انگلیسی)

دسترسی به تمام مقالات: آزاد و رایگان

هزینهای بررسی و انتشاردارد 

سیاست انتشار:  CC-BY

منشور اخلاق: این نشریه از قوانین COPE (کمیته اخلاق در انتشار) پیروی می­ کند.

 

 

=======================================

تغییر نویسندگان، نویسنده مسئول، ترتیب اسامی و ... در مراحل نهایی پذیرش و پس از دریافت گواهی پذیرش مقدور نخواهد بود.

 

مقاله پژوهشی صنایع غذایی
‌اثر دور آبیاری در سامانه آبیاری قطره ای نواری بر ویژگی های کیفی برنج رقم محلی عنبربو در خوزستان

مریم رواقی؛ لیلا بهبهانی؛ علی مختاران؛ کبری تجددی طلب؛ علیرضا قدس ولی؛ عاصفه لطیفی

دوره 23، شماره 1 ، شهریور 1403، صفحه 1-16

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.361561.1360

چکیده
  برنج یکی از مهم ترین محصولات تابستانی کشت شده در استان خوزستان است که در سال های اخیر و با توجه به محدودیت منابع آبی، کشت آن محدود شده است. آب مهم ترین عامل در تولید پایدار بیشتر محصولات کشاورزی است و تغییرات رطوبت خاک طی دوره رشد می‌تواند علاوه بر ایجاد تغییراتی در عملکرد محصول، منجر به بروز تغییراتی در ویژگی های فیزیکومکانیکی و کیفیت ...  بیشتر

مقاله پژوهشی تکنولوژی مواد غذایی
تاثیر ژل زانتان بر ویژگی‌های رئولوژیکی خمیر آرد گندم و کیفیت نان قلاچ

منصوره سلیمانی فرد

دوره 23، شماره 1 ، شهریور 1403، صفحه 17-30

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.361497.1359

چکیده
  در سال‌های اخیر، کاربرد مواد افزودنی بویژه هیدروکلوئیدها در صنعت فرآورده‌های نانوایی روند رو به گسترشی داشته است. از این جهت این تحقیق، به منظور بررسی تاثیر صمغ زانتان بر ویژگی‌های رئولوژیکی خمیر آرد گندم و خصوصیات فیزیکوشیمیایی (حجم، حجم ویژه، سفتی و نرمی بافت، افت پخت و فعالیت آبی) و حسی نان قلاچ، انجام شد. هیدروکلوئید زانتان ...  بیشتر

مقاله پژوهشی مدلسازی/ شبیه سازی
مدل سازی ویژگی های فیزیکوشیمیایی پنیر فتای فراپالایشی کم چرب تولید شده با جایگزین های چربی و استارتر الحاقی به روش شبکه عصبی مصنوعی

ساره آشکار؛ وحید حکیم زاده؛ حسن رشیدی؛ سینا ایروانی کازار

دوره 23، شماره 1 ، شهریور 1403، صفحه 31-48

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.364066.1377

چکیده
  مشکلات تغذیه ای ناشی از مقادیر بالای چربی در برخی از پنیرها سبب شده تا استفاده از جایگزین‌های چربی در این محصولات مورد بررسی قرار گیرد. مدل سازی سختی، مقدار آب پنیر تولید شده و pH پنیر فتای فراپالایش کم‌چرب با سه سطح از لسیتین در مقدارهای صفر، 1 و 2 گرم بر کیلوگرم، سه سطح صفر، 10 و 20 گرم بر کیلوگرم از پودر آب پنیر، صمغ زانتان در مقادیر صفر، ...  بیشتر

مقاله پژوهشی سایر موارد
فراتحلیل تأثیر عوامل موثر در ضایعات سیب‌زمینی طی انبارداری

فرزاد گودرزی؛ سید محسن سیدان

دوره 23، شماره 1 ، شهریور 1403، صفحه 49-64

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.366433.1398

چکیده
  ضایعات مواد غذایی، یکی از چالش‏های جدی امنیت غذایی کشور است. اولین گام برای کاهش تلفات محصولات کشاورزی، شناسایی عوامل موثر در بروز تلفات است. سهم عوامل مختلف در بروز تلفات سیب‌زمینی به عنوان یک محصول اساسی در تامین امنیت غذایی کشور در گزارش‌های موجود از پراکنش زیادی برخوردار است. در این تحقیق برای دستیابی به یک تصویر جامع از نقش ...  بیشتر

مقاله پژوهشی بسته بندی
بررسی تاثیر تیمار پوشش‌های خوراکی با عصاره روغن‌های خوراکی همراه با گاز ازن بر ویتامین های B2 و B3 و ترکیبات فنلی خرمای مضافتی در طول نگهداری در سرردخانه

فرشته سلاجقه؛ فریبا زینالی؛ محمد علیزاده خالد آبادی؛ ابوالفضل گلشن تفتی

دوره 23، شماره 1 ، شهریور 1403، صفحه 65-78

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.359773.1341

چکیده
  هدف از تحقیق حاضر حفظ خواص کمی و کیفی از جمله ویتامین‌ها و ترکیبات فنلی رطب مضافتی در طول نگهداری است. به همین منظور، آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل اول (A) شامل پوشش در 5 سطح ( گاز ازن،کیتوزان با عصاره روغنی آویشن + غلظت پی پی ام4000، کیتوزان + عصاره روغنی آویشن با غلظت 6000 پی پی ام، زئین با عصاره ...  بیشتر

مقاله پژوهشی بهداشت مواد غذایی
مدل‌سازی اثر بهداشت انبار بر جمعیت آفات انباری خرما با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی

مریم جلیلی مقدم؛ جاماسب نوزری؛ مسعود لطیفیان؛ سید پژمان شیرمردی؛ سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی

دوره 23، شماره 1 ، شهریور 1403، صفحه 79-94

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.365515.1388

چکیده
  این پژوهش برای بررسی اثرات شاخص‌های استاندارد انبارداری خرما بر فراوانی آفات انباری در شش استان خرماخیز ایران در سال 1401 انجام شد. برای طراحی مدل شبکه عصبی مصنوعی در این پژوهش، از سه لایه ورودی، خروجی و پنهان استفاده شده است. نتایج نشان داد که شاخص‌های چیدمان محصول شامل پالت، ظروف نگهداری، تفکیک ارقام، فاصله‌گذاری، قفسه‌بندی به ...  بیشتر

مروری غذاهای فراسودمند
خواص پروبیوتیک ریز جلبک ها در سلامت صنایع غذایی

بهاره نوروزی

دوره 23، شماره 1 ، شهریور 1403، صفحه 95-114

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.364914.1383

چکیده
  اسپیرولینا یک ریز جلبک از شاخه سیانوفیت‌ها، منبع غنی از مواد مغذی آلی است. از این ریز جلبک به‌عنوان پروبیوتیک و مکمل غذایی فراسودمند که موجب افزایش رشد باکتری‌های پروبیوتیکی روده می‌شود، در صنایع غذایی استفاده‌های بسیاری می‌شود. در نتیجه هدف از این مقاله، مروری بر خواص پروبیوتیک اسپیرولینا در سلامت صنایع غذایی است. برای نگارش ...  بیشتر

مقاله پژوهشی میکروبیولوژی مواد غذایی
بررسی فعالیت ضدمیکروبی و تأثیر خمیرترش دو سویه باکتری اسید لاکتیک غالب در آرد شلتوک برنج بر میزان فیتیک اسید در نان حجیم

عباس عابدفر

دوره 23، شماره 1 ، شهریور 1403، صفحه 115-128

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.365712.1390

چکیده
  هدایت تخمیر با عملکرد بالقوه خمیرترش آرد شلتوک برنج با خصوصیات ضد میکروبی در تکنولوژی‌های نوین تخمیری به منظور کنترل میزان فیتیک اسید روز به روز در حال افزایش است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر خاصیت ضد میکروبی دو سویه لاکتیک جدا شده از خمیرترش آرد شلتوک برنج بر دو باکتری بیماری‌زا شاخص (اشرشیای کلای و استافیلوکوکوس اورئوس) ...  بیشتر

مقاله پژوهشی نانوتکنولوژی
طراحی حسگر زیستی بر پایۀ نانوذرۀ طلا و DNA به‌منظور تشخیص اکریل‌آمید در همبرگر

مریم اثنی عشری؛ رضا فرهمندفر؛ محمد سلگی

دوره 23، شماره 1 ، شهریور 1403، صفحه 129-146

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.363260.1372

چکیده
  اکریل­آمید ماده ای سرطان زا و خطرناک است که حین فراوری مواد غذایی در دمای بالا طی واکنش مایلارد تولید می­شود. روش­های اندازه گیری کمی و کیفی اکریل­آمید در مواد غذایی اغلب نیازمند نیروی مختصص و هزینه زیادی است، از این رو سعی شده است روشی نوین برای آنالیز اکریل­آمید در همبرگر ابداع شود. در این مقاله، حسگر زیستی برپایۀ نانوذرات ...  بیشتر

مقایسه تأثیر صمغ زدو با کربوکسی متیل سلولز و اینولین بر خواص کیفی، ویسکوزیته و حسی ماست منجمد میوه‌ای
دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 1-14

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.352523.1289

چکیده
  ماست منجمد نوعی دسر لبنی است که ترکیبـی از طعم ماسـت و بافـت بـستنی را دارد. پایدار کننده‌ها در این محصول با ترکیب شدن با بخشی از آب موجود در فرآورده از تشکیل کریستال‌های یخ جلوگیری می‌کنند. در این پژوهش، تأثیر افزودن صمغ‌های زدو در دو سطح 0.3 و 0.4 درصد، کربوکسی متیل سلولز (CMC) در سطح0.1 درصد و اینولین به مقدار 4 درصد، بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، ...  بیشتر

بهبود پایداری و خواص ضد سرطانی نانو کیبوزوم‌های کورکومین پوشش داده شده با اودراژیت در برابر سلول‌های سرطانی کولورکتال HT-29
دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 35-48

https://doi.org/10.22092/fooder.2022.357636.1327

چکیده
  نانو کیبوزوم‌ها مجموعه‌ای از ذرات لیپیدی هستند که می‌توان از آنها در فرایند تهیه نانو داروها استفاده کرد. در این پژوهش، ما به دنبال امکان‌سنجی تولید نانو کیبوزوم‌های کورکومین با پوشش روده‌ای و بررسی تأثیر درون پوشانی بر پروفایل رهایش و همچنین سمیت سلولی آن در شرایط آزمایشگاهی هستیم. در این مطالعه، فعالیت آنتی‌اکسیدانی کورکومین ...  بیشتر

بررسی تاثیر پوشش صمغ زدو حاوی دو اسانس آویشن شیرازی و ترخون بر ترکیبات شیمیایی و بافت خلال سیب‌زمینی سرخ‌شده
دوره 21، شماره 2 ، دی 1401، ، صفحه 51-62

https://doi.org/10.22092/fooder.2021.353821.1298

چکیده
  هدف از این پژوهش بررسی تأثیر پوشش صمغ زدو حاوی دو اسانس آویشن شیرازی و ترخون بر ترکیبات شیمیایی و بافت خلال سیب‌زمینی سرخ‌شده است. فرضیه پژوهش این است که فرآیند سرخ کردن خلال سیب زمینی در دماهای بالا باعث خروج رطوبت و افت آن و بروز تغییراتی در بافت و خواص حسی و عطر و طعم محصول نهایی خلال سیب زمینی سرخ کرده می‌شود. پوشش صمغ زدو حاوی دو ...  بیشتر

بررسی تأثیر جایگزینی شکر با ایزومالت، اینولین و سوربیتول بر ویژگی‌‌های فیزیکی و حسی شکلات تلخ
دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 147-162

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.359013.1335

چکیده
            شکلات ‌تلخ سوسپانسیونی از ساکارز، پودر کاکائو و ذرات غیرچرب است که در فاز پیوسته‌‌ای از کره کاکائو پراکنده شده­اند. در سال‌‌های اخیر گرایش مصرف‌کنندگان به مصرف محصولات کم­کالری با مقدار قند کمتر به دلیل ارتقای سلامتی مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش، اثر شیرین‌‌کننده‌‌های حجمی مختلف مانند ...  بیشتر

ارزیابی اثر ضد میکروبی عصاره پست‌بیوتیک حاصل از لاکتوباسیلوس کازئی بر اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، پنی سیلیوم نوتاتوم و کاندیدا آلبیکانس به روش انتشار در چاهک
دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 81-96

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.357471.1326

چکیده
  انسان همیشه به دنبال راهی برای حفظ مواد غذایی در برابر تخریب شیمیایی، میکروبی و بیماری­زا‌های غذایی است. مصرف پروبیوتیک‌ها امروزه با چالش‌هایی روبه‌رو است. برای برون‌رفت از این بن‌بست می‌توان پروبیوتیک‌ها را تبدیل به پست بیوتیک کرد و در تیمار بیماری‌های مختلف به کار گرفت پست بیوتیک­ها منبع انرژی قابل توجهی را برای سلول‌های ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
کاربرد مواد ضد سرما در ممانعت از تولید قندهای احیاءکننده طی تنش سرما و انبارداری سیب‌زمینی

سودابه عین افشار

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 30 خرداد 1403

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.364492.1381

چکیده
  این تحقیق با هدف جلوگیری از تولید قندهای احیاءکننده طی تنش سرما در سیب‌زمینی انجام شد. این پروژه با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار اجرا ‌شد. تیمارها عبارت بودند از: دو رقم سیب‌زمینی (آگریا و فونتین)، مواد ضدسرما (محلول‌پاشی کلسیم (5/1 لیتر در هکتار)، پتاسیم (5 کیلو در هکتار سولفات پتاسیم محلول در آب)، ترکیب ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی خصوصیات فیلم مرکب فعال حاوی عصاره های سیر (Allium sativum L) و آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) با هدف بسته بندی مواد غذایی

داریوش خادمی شورمستی؛ فاطمه نورکامی؛ عبدالله عیلزاده کارسالاری؛ کسری مومنیان

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 11 آذر 1403

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.365356.1385

چکیده
  جهت بهبود خواص مکانیکی، فیزیکی و نیز بیولوژیکی فیلم‌های زیست‌پلیمری، ساخت فیلم‌های کامپوزیت با اختلاط پلیمرهای مختلف و پرکننده‌ها و افزودنی‌ها مورد توجه قرار گرفته است. تحقیق حاضر با هدف بررسی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم مرکب فعال با 5 تیمار شامل فیلم دوجزیی پلی‌وینیل‌الکل/ کیتوزان، فیلم سه‌جزیی پلی-وینیل الکل/ ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
ارزیابی انطباق نتایج آزمون اندازه‌گیری pH در آزمایشگاه غذایی با استفاده ازمحاسبات عدم‌قطعیت

البرز حاجی خانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 28 آذر 1403

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.364318.1380

چکیده
  فرایند ارزیابی انطباق، به اندازه‌گیری به عنوان منبع اصلی اطلاعات متکی است. در هر اندازه‌گیری نتیجه به‌دست‌آمده همیشه دارای عدم‌قطعیت می‌باشد. اندازه‌گیری pH از مهم‌ترین و رایج‌ترین آزمون‌های آزمایشگاه‌های غذایی می‌باشد، از آنجایی که اولین گام تخمین عدم قطعیت، تعیین مدل ریاضی برای اندازه‌گیری می‌باشد و چون در هیچ‌یک از ...  بیشتر

ابر واژگان

نشریات مرتبط